Till innehållet

Nyheter

23 september 2020

Kristinehamn klättrar uppåt i Svenskt näringslivs ranking

Svenskt Näringslivs ranking för lokalt företagsklimat visar att Kristinehamn stadigt fortsätter att klättra uppåt med 29 placeringar till plats 181.

Näringsliv och arbete

23 september 2020

Ingen utdelning av fonder i år

PRESSMEDDELANDE. På grund av det osäkra läget i svensk ekonomi har Riksbanken, ansvariga ministrar och Finansinspektionen starkt avrått storbankerna att dela ut aktievinster i år. Det betyder att kommunen troligtvis inte kommer att få ta del av den aktieutdelning som varje år används för att dela ut bidrag genom Juhlins donationsfond, barn- och ungdomsfonden och fonden för behövande.

Kommun och politik

22 september 2020

Vi förbättrar den digitala tillgängligheten

Från och med onsdag 23 september berörs Kristinehamns kommun av den nya lagen om tillgänglighet till offentlig digital service - ofta kallad ”webbdirektivet”.

Kommun och politik

18 september 2020

Försvarsuppgörelse kan betyda nytt regemente i Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE. Ett nytt artilleriregemente etableras i Kristinehamn med start 2021. Detta är enligt uppgifter till Dagens Nyheter på fredagen en följd av en ännu inte offentligt presenterad uppgörelse mellan regeringen och samverkanspartierna C och L.

Kommun och politik

18 september 2020

Cykelgarage invigs

Just nu pågår den årliga trafikantveckan. Vad passar väl bättre än att då inviga det nya cykelgaraget som uppförts vid Resecentrum? Klockan 16, på måndagen den 21/9, klipper tekniska nämndens ordförande Monica Gustavsson banden och inviger cykelgaraget.

Kultur och fritid

17 september 2020

Bra samarbete under antikroppstester

Under sommaren har Region Värmland erbjudit antikroppstest till vård- och omsorgspersonal inom kommun och region. Under vecka 37 och 38 var det dags för Kristinehamn.

Stöd och omsorg

15 september 2020

Arbete med alléträd

Värmlandsgatan består av en oxelallé med 62 träd, varav 15 stycken har bedömts av en arborist vara i så pass dåligt skick att fällning rekommenderats.

Bygga, bo och miljö

11 september 2020

Andra månaden utan konstaterade fall

Vi har snart tagit oss igenom två månader utan konstaterade fall av covid-19 inom vård- och omsorg i Kristinehamns kommun.

Tydlighet, goda rutiner och besöksförbud pekar Ann-Christin Andersson Leeman, Medicinskt ansvarig sjuksköterska, ut som tre viktiga faktorer som alla bidragit till att hålla smittan utanför våra verksamheter.

Stöd och omsorg

9 september 2020

Stöd till barn med missbrukande föräldrar

Den 16 september öppnar Växthuset upp sin verksamhet igen, och ännu finns det platser kvar inför höstens start.

Växthuset är en gruppverksamhet för barn mellan 7 till 12 år med närstående som missbrukar eller har missbrukat alkohol eller andra droger.

Stöd och omsorg

3 september 2020

100 matkreatörer deltar i Smaka på Värmland 2020

PRESSMEDDELANDE. Nu är det klart att Smaka på Värmland blir av sista helgen i september 2020, i ett helt nytt format. Runt 100 företagare i mat-och dryckesbranschen i Värmland visar upp sin verksamhet, på sina platser runtom i hela regionen. Upptäck vad Värmland har att erbjuda på din smakresa 2020.

Kommun och politik