Till innehållet

Nyheter

6 juli 2020

Kristinehamns kommun - en del av Glokala Sverige

Kristinehamns kommun är en av de 50 kommuner och regioner som inför 2020 har antagits i Svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i hela Sverige.

Kommun och politik

29 juni 2020

Utökat alkoholförbud i centrum

Kristinehamns kommun har beslutat att utöka alkoholförbudet i centrum för att upprätthålla den allmänna ordningen på offentlig plats i kommunen.

Kommun och politik

23 juni 2020

Besöksnäringens idéer om Ölme museala diversehandel samlas in

Nu har processen påbörjats för att utveckla besöksmålet i Kristinehamns stadspark kring Ölme museala diversehandel. Kristinehamns kommun har publicerat en RFI (Request for Information) inför upphandlingen av Ölme museala diversehandel, som är öppen att besvara fram till och med sista juli. 

Kommun och politik

23 juni 2020

Lediga tomter i Kristinehamns skärgård

Letar du tomt med Vänernära läge? Nu finns tillfället att förvärva fyra fantastiska tomter längs med Vänerns kust!

Bygga, bo och miljö

16 juni 2020

Förlängt besöksförbud på äldreboenden

Under måndagen meddelande socialminister Lena Hallengren (S) att det nationella besöksförbudet på äldreboenden förlängs till 31 augusti. Hon påpekar dock att förbudet inte är absolut, och att undantag kan ges under vissa omständigheter – särskilt under livets slutskede.

Stöd och omsorg

15 juni 2020

Konstsnöanläggning vid Hultets Friluftsgård

Hultet har många fina skidspår och i höst invigs här en konstsnöanläggning som gör det möjlig att förlänga skidsäsongen i Kristinehamn.

Kultur och fritid

11 juni 2020

Översiktsplanen ställs ut för ytterligare ett påseende

Planeringsavdelningen har tagit fram ett förslag till ny översiktsplan som nu är färdigt för att ställas ut för påseende. Var med och tyck till och lämna dina synpunkter!

Trafik och samhällsplanering

5 juni 2020

Plexiglasbord öppnar upp för fysiska möten

Efter en längre tid med besöksförbud ordnade kommunen så att herr och fru Brattsand fick möjlighet att mötas under fredagen - precis lagom till deras diamantbröllop. Regnbågen är en av kommunens enheter som öppnar upp för närstående att träffas, trots corona. 

Och lösningen - den stavas plexiglasbord. 

Stöd och omsorg

4 juni 2020

Ta chansen och övernatta på hemmaplan

Idag presenterade turismenheten kampanjen Love Kristinehamn i samarbete med flera företag i besöksnäringen. Kampanjen ska få invånarna att upptäcka och berätta om sina favoritplatser i kommunen för media.

Kultur och fritid

3 juni 2020

Renhållningsavgifter 1 juli 2020

Avfallstaxan för brännbara hushållssopor höjs från och med 1 juli 2020.

Bygga, bo och miljö