Till innehållet

Nyheter

15 april 2021

Ännu ett år med fina resultat av den årliga matgästenkäten

Varje år genomför Kristinehamns kommun en enkät där vi undersöker matgästernas upplevelse av serveringen och kvalitén på maten. Enkäten riktar sig till särskilda boenden som får den varma lagade maten levererad från Uranus.

Kommun och politik

13 april 2021

Idrottslärare tilldelas stipendiet Ebbas hjärtan

Idrottsläraren Ida Eriksson på Djurgårdsskolan, har tilldelats stipendiet Ebbas hjärtan 2021. I motiveringen beskrivs hon som en positiv person som ser till att alla blir inkluderade.

Utbildning och barnomsorg

6 april 2021

Värmlands Arbetskraft 2.0 – ett projekt för unga i Kristinehamn utan sysselsättning

Är du mellan 16-29 år och utan sysselsättning? Kanske har du av olika anledningar ofullständiga betyg från gymnasiet eller grundskolan? Kanske mår du inte bra i din nuvarande situation och önskar förändra den? Värmlands Arbetskraft 2.0 i Kristinehamn finns som stöd till dig som vill hitta din väg mot en bra livssituation, studier och/eller arbete.

Stöd och omsorg

5 april 2021

Nu är det dags för skräpplockardagarna

Äntligen är det dags för vårens skräpplockardagar – barnens stora aktion mot skräpet. Under deltagandet 2019 deltog över 600 barn och unga i Kristinehamn. Här kan du anmäla dig till evenemanget.

Utbildning och barnomsorg

1 april 2021

Vårsopning

Efter vintern är det äntligen dags att sopa fram våren! Här kan du läsa om vårt arbete med sopning av våra gator och torg.

Trafik och samhällsplanering

31 mars 2021

Påskäggsjakten kombinerar friluftsliv och lokal mat

Efter den populära Jullovsjakten är det nu dags för uppföljaren – Påskäggsjakten! Under kommande påskledighet kan du delta i Påskäggsjakten genom att besöka upp till 12 utvalda utflyktsmål i Kristinehamn som med lite fantasi kan kopplas till påsken. Det är en quest där du svarar på frågor, tar en bild på platsen och har chans att vinna smaskiga priser från Smaka på Kristinehamn.

Kultur och fritid

31 mars 2021

Ladda ner din tomtkarta som PDF

En ny kartfunktion för att du enkelt ska kunna ta fram en tomtkarta har nu lanserats på vår hemsida. Du kan själv ladda ner din tomtkarta och spara den som en PDF.

Bygga, bo och miljö

29 mars 2021

Öppettider i påsk

Under påsken har flera verksamheter ändrade öppettider. Här ser du hur Strandmossen, Björneborgs återvinningscentral och kommunens växel har öppet under helgdagarna. 

Kommun och politik

29 mars 2021

Påsklovsprogram 2021

Vecka 14 är det påsklov! Här får du lite tips om vad du kan hitta på under lovdagarna. 

Kultur och fritid

26 mars 2021

Byggboom i pandemitider – sök bygglov i tid

Planerar du att bygga till, glasa in din veranda eller något annat trevligt? Tänk då på att söka bygglov i tid. Handläggningen av ett bygglov får ta max tio veckor enligt plan- och bygglagen. Då måste din ansökan vara komplett när den kommer in till oss.

Bygga, bo och miljö