Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

24 december 2021

Minska matsvinnet i jul

Det slängs 47 kg matrester per person – varje år. Det blir nästan 1,2 ton matrester bara i Kristinehamn. Att minska avfallet ger många positiva effekter, både för dig, din plånbok, klimatet och miljön. Men det bästa avfallet är det som aldrig uppstår. För att minimera matavfallet måste vi hjälpas åt. Svårt? Nej, faktisk inte.

Bygga, bo och miljö

20 december 2021

Socialjourens öppettider i samband med jul och- nyårshelgen 2021

Socialjouren handlägger akuta sociala ärenden när ordinarie socialtjänst har stängt. Det gäller ärenden som inte kan vänta till socialtjänstens ordinarie öppettider. Det kan till exempel handla om barn som far illa, våld i nära relation eller missbruk.   

Stöd och omsorg

20 december 2021

Resultatet från SCB:s medborgarundersökning

Nio av tio kristinehamnare trivs i kommunen och åtta av tio tycker att kommunen sköter verksamheterna på ett bra sätt. Det är några av resultaten i SCB:s medborgarundersökning som genomförts under hösten.

Kommun och politik

14 december 2021

Vinterlovsprogram 2021

På grund av nya restriktioner som gäller för att minska smittspridningen av covid-19 är flera aktiviteter i vinterlovsprogrammet inställda. Här hittar du uppdaterat program. Vi behöver alla hjälpas åt för att minska spridningen av covid-19. Ta hand om varandra, håll avstånd och visa omtanke.

Kultur och fritid

13 december 2021

Demensvårdsteamet byter namn till Kognitiva teamet

Demensvårdsteamet byter namn till Kognitiva teamet. Namnändringen görs som en anpassning till den förändring av terminologin som pågår internationellt. Begreppet demens ersätts i många sammanhang av de mer omfattande begreppen kognitiv sjukdom och lindrig kognitiv funktionsnedsättning.

Stöd och omsorg

13 december 2021

EST - Tillsammans för ett tryggt Kristinehamn

Arbetet inom projektet EST (effektiv samordning för trygghet) fortgår i Kristinehamn och efter mindre än ett år ser aktörerna tydligt positiva resultat.

Kommun och politik

9 december 2021

Älgproblem i samhället

Älgar har uppehållit sig i bostadsområden i Kristinehamn och vi vill nu uppmana till försiktighet!

Bygga, bo och miljö

8 december 2021

Kommunfullmäktige 16 december

Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året äger rum torsdag 16 december. 

Kommun och politik

8 december 2021

Ny kartfunktion – historiska kartor

Är du nyfiken på hur Kristinehamn såg ut förr i tiden? Nu har vi tagit fram en karttjänst där du kan se historiska kartor och jämföra flygfoton från förr och nu.

Bygga, bo och miljö

7 december 2021

Nu är det nedräkning till årets Julmarknad

PRESSMEDDELANDE Vad är ditt måste inför julen? Änglar, vällagrade hårdostar, handgjorda tomtar, julgodis, julkorgar, handmålade lyktor, lammskinn, rökt fisk, hemkokt marmelad, chokladpraliner, egentillverkade mässingljusstakar, handgjorda smycken, julskinka, egengjorda sillinläggningar, hemstickade vantar, rykande glögg eller årets krans till dörren? På Kristinehamns julmarknad har 70-talet utställare laddat upp för att du ska komma i julstämning.

Kultur och fritid