Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

27 oktober 2022

Mätsäsong för radon

Radon kan mätas mellan 1 oktober och 30 april, även kallad "eldningssäsong". Det är enkelt och kostar några hundralappar att mäta radon. Fram till 30 november kan du beställa mätdosor från miljö- och hälsoskydd. 

Bygga, bo och miljö

27 oktober 2022

Nya podden – Våga digitalt: "Det är en frihetsrevolution"

Varför behöver Kristinehamns kommun bli mer digital? Vad är ens digitalisering? I podden Våga digitalt berättar vi om hur Kristinehamns kommun blir starkare och smartare genom att ställa om och om hur nya, digitala arbetssätt skapar verklig nytta — för alla.

Kommun och politik

19 oktober 2022

Kommunfullmäktige 27 oktober

Vid fullmäktiges sammanträde den 27 oktober kommer delårsapporten 2022 för kommunen att behandlas. 

Kommun och politik

19 oktober 2022

Alla stöttare, fixare, hjälpare och vårdare – Välkommen på en dag för anhöriga

Var femte svensk vårdar, hjälper eller stödjer någon i sin närhet och räknas då som en anhörig. Kanske är du en av dem, fast du inte tänkt på det? Den 26 oktober bjuder vi på en dag med fullmatat program för att uppmärksamma alla anhöriga.

Stöd och omsorg

18 oktober 2022

Vattenläcka på Järnvägsgatan

Bygga, bo och miljö

17 oktober 2022

Kalkning av sjöar vecka 42

Under vecka 42 kommer Värmlands läns kalkningsförbund genomföra kalkning av sjöar i Kristinehamns kommun. Kalkningen sker med båt.

Bygga, bo och miljö

16 oktober 2022

Webbinarium – Hur kan jag minska min elförbrukning?

Vi märker att det är många som funderar över sin elförbrukning just nu. Få tips och svar på dina frågor i ett av våra kostnadsfria webbinarier.

Bygga, bo och miljö

12 oktober 2022

Inget farligt avfall i soporna

Visste du att hel del av det vi i vardagen använder i hemmet räknas som farligt avfall? Nagellack, batterier, elektronik och mediciner är exempel på detta. Det farliga avfallet får inte slängas i brännbart utan ska sorteras ut och lämnas till en miljöstation.

Bygga, bo och miljö

10 oktober 2022

Höstlovsprogram

Vecka 44 är det höstlov i Kristinehamn och det finns mycket kul att hitta på. Skapa spelberättelser och koda spel, cirkusskola, filmvisning, tecknarworkshop, halloweenpyssel och mycket mer!

Kultur och fritid

10 oktober 2022

Rivningsarbete Tvillingarna 14

Under de kommande veckorna pågår rivningsarbete inomhus av Tvillingarna 14 (gamla elverket). Först plockar vi ut inredning och byggmaterial som kan återbrukas. Därefter sker rivning av elinstallationer, asbest och övrigt farligt avfall samt byggmaterial för återvinning och energiutvinning.

Bygga, bo och miljö