Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

26 oktober 2021

Sex av kommunens åtta äldreboenden har klarat sig utan smitta i pandemin

Landets äldreboenden har fått jobba hårt under pandemin för att hålla smittan utanför dörrarna. Kristinehamns kommun är inget undantag – här har hela sex av åtta boenden klarat sig undan smitta sedan pandemins start. Ett av dem är äldreboendet Kolgården.

– Det är så kul att allt hårt slit har gett resultat, säger Helena Nielsen, enhetschef på äldreboendet Kolgården i Kristinehamn.

Stöd och omsorg

20 oktober 2021

Kommunfullmäktige 28 oktober

Kommunfullmäktige den 28 oktober kommer bland annat att behandla kommunens delårsrapport 2021 och förslag till översiktsplan för Kristinehamns kommun.  

Kommun och politik

18 oktober 2021

Höstlovsprogram

Snart är det höstlov! Skapa din egen bilderbok, zombiefilmworkshop, escape room, skridskoåkning och återbrukspyssel är några exempel på vad det finns att hitta på under lovet i Kristinehamn.

Kultur och fritid

14 oktober 2021

Nu planeras för julmarknad i Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE Efter förra årets uppehåll planeras det nu åter igen för en julmarknad i Kristinehamn, andra lördagen i december. Arrangemanget har varit väldigt populärt och uppskattat av både utställare och besökare sedan det startade 2016.

Kultur och fritid

13 oktober 2021

Varje röst räknas - glöm inte medborgarundersökningen!

Just nu genomför Kristinehamns kommun SCB:s medborgarundersökning som skickats ut till 1200 slumpmässigt utvalda kristinehamnare. Nu har sista påminnelsen gått ut – och kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin hoppas att fler tar sig tid att svara.

Kommun och politik

8 oktober 2021

Satsning på ökad inflyttning

Med anledning av pågående försvarsetablering arrangerade Kristinehamns kommun idag en workshop på temat ökad inflyttning. Workshopen handlade om hur olika aktörer i regionen tar sig an de gemensamma möjligheter och utmaningar som en ökad inflyttning genererar. Några exempel är rekrytering, kompetensförsörjning och jobb till medflyttande.

Kommun och politik

5 oktober 2021

Höga vattenflöden uppdaterad 7 oktober

Just nu är det höga vattenflöden i hela Värmland. Helgens häftiga regnande har fått vattendragen i Värmland att stiga snabbt. SMHI:s prognos säger att det ska bli ytterligare regn med början på tisdagskvällen, framförallt i de östra delarna av länet.

Bygga, bo och miljö

4 oktober 2021

Vem bestämmer i familjen?

Växa i Värmland är en långsiktig förebyggande insats som riktar sig till föräldrar och viktiga vuxna. Där får vuxna möjlighet att reflektera och diskutera med varandra utifrån aktuella teman. Den första utbildningen har temat "vem bestämmer i familjen?" och vänder sig till föräldrar med barn i åldrarna 0-5 år.

Utbildning och barnomsorg

1 oktober 2021

Dags att söka bidrag från Juhlins donationsfond

Fonden vänder sig i första hand till personer i ekonomiskt utsatta situationer som är i behov av extra stöd till dyra mediciner, rehabilitering och kostnader i samband med sjukdom som inte samhället står för. I andra hand vänder sig fonden till ungdomar som är i behov av ekonomiskt stöd för att utbilda sig inom jordbruksyrket.

Stöd och omsorg