Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

28 februari 2022

Kristinehamns kommun följer noggrant världsläget

Kristinehamns kommun följer den oroväckande säkerhetspolitiska utvecklingen i Europa med fokus på hur den kan komma att påverka oss och våra verksamheter.

Kommun och politik

28 februari 2022

Ukrainas flagga hissas utanför kommunhuset

Med anledning av det pågående kriget i Ukraina, och för att visa solidaritet med folket i Ukraina, hissar Kristinehamns kommun denna vecka den ukrainska flaggan framför kommunhuset i centrala Kristinehamn.

Kommun och politik

21 februari 2022

Värmlands Arbetskraft 2.0 – ett projekt för unga i Kristinehamn utan sysselsättning

Är du mellan 15-29 år och utan sysselsättning? Kanske har du av olika anledningar ofullständiga betyg från gymnasiet eller grundskolan? Kanske mår du inte bra i din nuvarande situation och önskar förändra den? Värmlands Arbetskraft 2.0 i Kristinehamn finns som stöd till dig som vill hitta din väg mot en bra livssituation, studier och/eller arbete.

Stöd och omsorg

17 februari 2022

Sportlovsprogram 2022

Snart är det sportlov! Pimpeltävling, mapuchepyssel, teaterkurs, skridskodisco och biblioteksklubb är några exempel på roliga saker att hitta på i Kristinehamn på lovet. 

Kultur och fritid

14 februari 2022

Tyck till om återvinningscentralerna

Vi vill veta hur du upplever ditt besök på någon av våra återvinningscentraler. Vi skulle därför uppskatta om du ville delta i en kort enkätundersökning som tar ungefär 1 minut och är helt anonym. Enkäten är tillgänglig 15 februari - 15 mars 2022.

Kommun och politik

10 februari 2022

Skicka hjärtliga hälsningar från Kristinehamns stadspark

Från och med ”Alla hjärtans dag” den 14 februari och en månad framåt kan besökare skicka kärleksfulla hälsningar till sina nära och kära och delta i kampanjen Love Kristinehamn. Ett stort hjärta som sprider ett varmt ljus från Stadsparken, som är en symbol för Kristinehamns turistpris 2021, är motivet för besökarens egna digitala hälsningar.

Kultur och fritid

1 februari 2022

Lumparminnen - utställning på Kristinehamns Historiska museum

Det är många som bär på minnen från tiden då Kristinehamn var en regementsstad senast – och snart kommer nya minnen att skapas. I Kristinehamns kommun kraftsamlar vi nu inför återetableringen av Bergslagens artilleriregemente A9. Under våren 2022 visas en utställning med lumparhistorier från A9 i Kristinehamn på Kristinehamns historiska museum.

Kultur och fritid

28 januari 2022

Bergslagens artilleriregemente återetableras på Harberget

Bergslagens artilleriregemente kommer att återetableras på Harberget i Kristinehamn. Det meddelade Försvarsmakten och Fortifikationsverket under fredagens gemensamma pressträff. Harbergets geografiska placering beskrivs som strategiskt rätt, i nära anslutning till riksväg 26 och E18 för vidare resa mot skjutfältet Villingsberg i Karlskoga. Här finns också stor möjlighet för fortsatt utveckling och övningsområden som inte stör i tätbebyggt område.

Kommun och politik

26 januari 2022

Nu startar en ny omgång av Skilda världar

Skilda världar är en gruppverksamhet för barn mellan 7 och 12 år som har separerade föräldrar med samarbetskonflikter.

Stöd och omsorg

24 januari 2022

Vädjan om att hålla barn hemma från kommunens förskolor och fritids

Den accelererande smittan av covid-19 gör att sjukfrånvaron bland personalen inom kommunens förskolor och fritids börjar närma sig kritiska nivåer. Därför vädjar skolförvaltningen nu till alla vårdnadshavare, som har möjlighet, att ha sina barn hemma från förskola och fritids under denna och nästa vecka.

Utbildning och barnomsorg