Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

30 juni 2021

Dinera med drottning Kristina

PRESSMEDDELANDE En historisk måltid i sällskap av drottning Kristina, det är årets firande av Kristinadagen den 24e juli i Kristinehamn. -Vi vill lyfta fram drottning Kristina som namngav staden och vars förmyndarregering gav Kristinehamn sina stadsrättigheter 1642, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef, Kristinehamns kommun.

Kultur och fritid

29 juni 2021

Kambiz Asadollahi klar som förvaltningschef för förvaltningen arbete, kompetens och välfärd

Under måndagen stod det klart att Kambiz Asadollahi blir förvaltningschef för den nya förvaltningen arbete, kompetens och välfärd. Kambiz arbetar just nu som verksamhetschef inom missbruksvården och har en lång erfarenhet från olika områden inom socialtjänsten. Han kliver på sitt nya uppdrag den 30 augusti.

Kommun och politik

28 juni 2021

Sommarlov med Fritidsbanken

Under V.27 arrangerar Fritidsbanken Kristinehamn Pep-Up 2021! Kampanjen handlar om att barn ska få möjlighet att testa på olika aktiviteter under sommaren. Ta chansen och lär dig kasta frisbee, låna en skateboard och skejta i parken, eller varför inte testa jättemikado-spelet! 

Kultur och fritid

24 juni 2021

Fritidsgården Bygget tillfälligt stängd

Fritidsgården Bygget är för tillfället stängd eftersom verksamheten flyttas under sommaren. Till hösten öppnar verksamheten i nya lokaler på Spelmansgatan 44. Mer information kommer i samband med höstterminens uppstart.

Utbildning och barnomsorg

23 juni 2021

Beslut om budget 2022

Nu har politikerna i kommunfullmäktige fastställt kommunens budget 2022, och plan 23-24. Utöver pengarna till den ordinarie verksamheten, kommer kommunen att investera 169 miljoner kronor under nästa år.

- Vi satsar bland annat på en ny truppgymnastikhall med hoppgrop, renovering av Stora Södermalmshallen, renovering av Kungsbron och utbyggnad av reningsverket Fiskartorpet, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin.

Kommun och politik

23 juni 2021

Är det busväder eller bussväder?

”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” är en devis som många friluftsmänniskor lever efter och så även jag, säger Kimmie Åhlén, fritidsutvecklare, Kristinehamns kommun. Därför har vi nu tagit fram en ”busväderstur” med Båtbuss 95 och 96 som ger besökare möjlighet att ta sig ut i skärgården under sommarens mindre somriga dagar.

Kultur och fritid

23 juni 2021

Alla vinner när matavfallet försvinner

Det slängs 47 kg matrester per person – varje år. Det blir nästan 1,2 ton matrester bara i Kristinehamn. Att minska avfallet ger många positiva effekter, både för dig, din plånbok, klimatet och miljön. Men det bästa avfallet är det som aldrig uppstår. För att minimera matavfallet måste vi hjälpas åt. Svårt? Nej, faktisk inte.

Bygga, bo och miljö

22 juni 2021

Mer än hälften betalar digitalt

Förra året la kommunen ut ett inlägg på Facebook om att det finns digitala betalningsalternativ för den som får fakturor från VA och renhållningen. Idag betalar nästan 60 procent sina fakturor från kommunen digitalt.

Kommun och politik

22 juni 2021

Standby-lista för vaccination för dig över 30 år

 
I Kristinehamns kommun vill vi fortsätta hålla en hög takt i vaccinationen mot covid-19. Planeringen och genomförandet av vaccinationen pågår för fullt, men ibland kan det hända att det med kort varsel kommer in ett återbud och att det blir någon dos över.

Stöd och omsorg

21 juni 2021

Skogshyddan äldreboende satsar på ökad tillgänglighet och hälsa

Under året har kommunen, tillsammans med Kristinehamnsbostäder, arbetat med att tillgänglighetsanpassa äldreboendet Skogshyddan i Björneborg. Samtidigt har man passat på att rusta upp utemiljön och satsat på ökad samvaro och trivsel. Allt med de boendes välmående i fokus.

Stöd och omsorg