Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

14 februari 2022

Tyck till om återvinningscentralerna

Vi vill veta hur du upplever ditt besök på någon av våra återvinningscentraler. Vi skulle därför uppskatta om du ville delta i en kort enkätundersökning som tar ungefär 1 minut och är helt anonym. Enkäten är tillgänglig 15 februari - 15 mars 2022.

Kommun och politik

10 februari 2022

Skicka hjärtliga hälsningar från Kristinehamns stadspark

Från och med ”Alla hjärtans dag” den 14 februari och en månad framåt kan besökare skicka kärleksfulla hälsningar till sina nära och kära och delta i kampanjen Love Kristinehamn. Ett stort hjärta som sprider ett varmt ljus från Stadsparken, som är en symbol för Kristinehamns turistpris 2021, är motivet för besökarens egna digitala hälsningar.

Kultur och fritid

1 februari 2022

Lumparminnen - utställning på Kristinehamns Historiska museum

Det är många som bär på minnen från tiden då Kristinehamn var en regementsstad senast – och snart kommer nya minnen att skapas. I Kristinehamns kommun kraftsamlar vi nu inför återetableringen av Bergslagens artilleriregemente A9. Under våren 2022 visas en utställning med lumparhistorier från A9 i Kristinehamn på Kristinehamns historiska museum.

Kultur och fritid

28 januari 2022

Bergslagens artilleriregemente återetableras på Harberget

Bergslagens artilleriregemente kommer att återetableras på Harberget i Kristinehamn. Det meddelade Försvarsmakten och Fortifikationsverket under fredagens gemensamma pressträff. Harbergets geografiska placering beskrivs som strategiskt rätt, i nära anslutning till riksväg 26 och E18 för vidare resa mot skjutfältet Villingsberg i Karlskoga. Här finns också stor möjlighet för fortsatt utveckling och övningsområden som inte stör i tätbebyggt område.

Kommun och politik

26 januari 2022

Nu startar en ny omgång av Skilda världar

Skilda världar är en gruppverksamhet för barn mellan 7 och 12 år som har separerade föräldrar med samarbetskonflikter.

Stöd och omsorg

24 januari 2022

Vädjan om att hålla barn hemma från kommunens förskolor och fritids

Den accelererande smittan av covid-19 gör att sjukfrånvaron bland personalen inom kommunens förskolor och fritids börjar närma sig kritiska nivåer. Därför vädjar skolförvaltningen nu till alla vårdnadshavare, som har möjlighet, att ha sina barn hemma från förskola och fritids under denna och nästa vecka.

Utbildning och barnomsorg

24 januari 2022

Kristinehamns konstmuseums stipendiat 2022 har utsetts

Kristinehamns konstmuseum och dess vänförening delar årligen ut ett stipendium till konstnärer med värmländska rötter. Nu har 2022-års stipendiat utsetts.

Kultur och fritid

21 januari 2022

Trygghetsröjning i flera områden

Just nu utför vi röjningsområden på flera platser i Kristinehamn. Här kan du läsa om vad vi gjort hittills.

Kommun och politik

18 januari 2022

Kommunfullmäktige 27 januari

Kommunfullmäktiges första sammanträde för året äger rum torsdag den 27 januari. 

Kommun och politik

29 december 2021

Nu kan du nominera årets bemötare

Har någon som jobbar på Kristinehamns kommun under det senaste året varit speciellt hjälpsam och tillmötesgående mot dig eller någon du har nära? Kanske en lärare eller en någon inom vården som alltid gör det där lilla extra? Eller kanske en tjänsteperson som hanterat ett ärende du haft med kommunen på ett särskilt proffsigt sätt? Då kan du som medborgare nominera den personen till Årets bemötare på Kristinehamns kommun.

Näringsliv och arbete