Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

8 december 2021

Ny kartfunktion – historiska kartor

Är du nyfiken på hur Kristinehamn såg ut förr i tiden? Nu har vi tagit fram en karttjänst där du kan se historiska kartor och jämföra flygfoton från förr och nu.

Bygga, bo och miljö

12 november 2021

Hur ser näringslivets utveckling ut i Kristinehamn?

Hur ser Kristinehamns näringsliv ut? Vilka branscher växer? Här kan du läsa Bisnodes näringslivsanalys för Kristinehamn 2020. 

Näringsliv och arbete

4 november 2021

Kommunen har en ny översiktsplan

Kommunfullmäktige har beslutat att anta en ny översiktsplan. Planen beskriver hur Kristinehamn ska utvecklas framåt och vägleder kommunen för beslut om hur mark- och vattenområden samt hur den byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras. Översiktsplanen är vägledande för planeringen i kommunen.

Kommun och politik

4 november 2021

Kristinehamn deltar i pilotprojekt med Boverket

Boverket genomför just nu ett pilotprojekt med syfte att minska fel och brister i byggprojekt. Tre kommuner blev utvalda att delta och Kristinehamns kommun var en.

Bygga, bo och miljö

3 november 2021

Kristinehamns Cityindex 2021

Under pandemiåret har Kristinehamns företag i centrumkärnan klarat att behålla sin omsättning bättre än andra jämförbara städer. Den bransch som haft det tuffast i stadskärnan är kommersiell service, och försäljning av dagligvaror har haft bäst utveckling under 2020. Läs mer om hur Kristinehamns cityindex ser ut här.

Näringsliv och arbete

26 oktober 2021

Sex av kommunens åtta äldreboenden har klarat sig utan smitta i pandemin

Landets äldreboenden har fått jobba hårt under pandemin för att hålla smittan utanför dörrarna. Kristinehamns kommun är inget undantag – här har hela sex av åtta boenden klarat sig undan smitta sedan pandemins start. Ett av dem är äldreboendet Kolgården.

– Det är så kul att allt hårt slit har gett resultat, säger Helena Nielsen, enhetschef på äldreboendet Kolgården i Kristinehamn.

Stöd och omsorg

8 oktober 2021

Satsning på ökad inflyttning

Med anledning av pågående försvarsetablering arrangerade Kristinehamns kommun idag en workshop på temat ökad inflyttning. Workshopen handlade om hur olika aktörer i regionen tar sig an de gemensamma möjligheter och utmaningar som en ökad inflyttning genererar. Några exempel är rekrytering, kompetensförsörjning och jobb till medflyttande.

Kommun och politik

23 september 2021

Så tar du hand om ditt dagvatten

Vi behöver hjälpas åt för att göra plats för dagvattnet. När det regnar riktigt mycket behöver vattnet någonstans att ta vägen. Om avloppsrören blir fulla vid skyfall tar vattnet andra vägar, vilket kan leda till översvämningar på din fastighet eller i våra offentliga miljöer. Här kan du läsa mer om vad du som fastighetsägare kan göra för att göra plats åt vattnet.

Bygga, bo och miljö

22 september 2021

Kristinehamn klättrar återigen uppåt i Svenskt näringslivs ranking

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. För tredje året i rad klättrar Kristinehamn som tagit sig från plats 181 år 2020 till plats 150 i år. Ett kliv på 31 steg uppåt i rankinglistan.

Näringsliv och arbete

15 september 2021

Nu börjar Försvarsmaktens tillväxt i Värmland ta form

På torsdagsmorgonen visar Försvarsmakten upp artilleripjäsen Archer i stadsparken. I och med det tar återetableringen av artilleriregementet i Kristinehamn ytterligare ett steg.

Kommun och politik