Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

10 oktober 2022

Höstlovsprogram

Vecka 44 är det höstlov i Kristinehamn och det finns mycket kul att hitta på. Skapa spelberättelser och koda spel, cirkusskola, filmvisning, tecknarworkshop, halloweenpyssel och mycket mer!

Kultur och fritid

10 oktober 2022

Rivningsarbete Tvillingarna 14

Under de kommande veckorna pågår rivningsarbete inomhus av Tvillingarna 14 (gamla elverket). Först plockar vi ut inredning och byggmaterial som kan återbrukas. Därefter sker rivning av elinstallationer, asbest och övrigt farligt avfall samt byggmaterial för återvinning och energiutvinning.

Bygga, bo och miljö

7 oktober 2022

Höstens första samtal för näringslivspolitiska rådet

Företagsetableringar och markförsäljning stod på agendan när näringslivspolitiska rådet i Kristinehamns kommun träffades för höstens samtal. 

Näringsliv och arbete

6 oktober 2022

Konstmuseet visar Sara Danius Nobelklänningar

Konstmuseet öppnar utställningen Evigt stolt i eget ljus - Sara Danius och modet där Sara Danius Nobelklänningar står i fokus.

Kultur och fritid

4 oktober 2022

Invigning av Norra och Södra torget

Lördag den 8 oktober mellan klockan 11-13 är det äntligen dags att inviga torgen. Invigningen inleds av en ceremoni med tal. Därefter bjuder vi på kaffe, festis och godis.

Kultur och fritid

28 september 2022

Uppgång för företagsklimatet i Kristinehamn

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. För fjärde året i rad klättrar Kristinehamn som tagit sig till plats 111. 

Näringsliv och arbete

26 september 2022

Debatt i Dagens Samhälle: ”Trafikverket bara kör på utan eftertanke”

Kommundirektör Martin Willén och Marie Oudin (M) är kritiska till Trafikverkets agerande, framför allt när det kommer till bron som just nu är avstängd i Björneborg och ett förslag om att lägga ner växelspåret som ansluter till Höja. I en debattartikel i Dagens samhälle lyfter kommunrepresentanterna att detta agerande inte bara gäller oss i Kristinehamn utan snarare är ett allvarligt och utbrett problem som bör uppmärksammas. Läs hela debattartikeln här. 

Trafik och samhällsplanering

26 september 2022

Krisberedskapsveckan 2022

Sedan 2017 arrangerar MSB Krisberedskapsveckan som är en årlig informationskampanj med syftet att öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs under vecka 39 2022.

Kommun och politik

22 september 2022

Hur går det för vår stadskärna?

Välkommen att delta när Närsam tillsammans med Fastighetsägarna bjuder in till årets presentation av Cityindex för Kristinehamn. I Cityindex 2022 kommer vi se hur väl Kristinehamn och andra stadskärnor återhämtat sig efter coronapandemin, vilket blir en viktig mätpunkt för fortsatta strategier. 

Näringsliv och arbete