Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

28 oktober 2020

Sjuksköterskan Eva Strand besökte riksdagen

Med drygt 35 års erfarenhet som distriktssjuksköterska, varav 28 av dem i Kristinehamns kommun, bär Eva Strand minst sagt på en hel del erfarenhet från vården. I veckan fick hon plussa på ytterligare en erfarenhet när hon besökte riksdagen och talmannen Andreas Norlén, och fick möjlighet att prata om hur Kristinehamns kommun arbetar under pandemin.

Stöd och omsorg

27 oktober 2020

Skärp kontroll på farligt avfall – start 1 november

Sverige behöver ha bättre kontroll på sitt farliga avfall. Därför skärps kraven på att företag och verksamheter ska rapportera in uppgifter om sitt farliga avfall. Den första augusti i år började en utökad anteckningsskyldighet att gälla och nu, den första november, ska verksamheterna börja rapportera in de antecknade uppgifterna. Uppgifterna ska registrerats i ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.

Bygga, bo och miljö

27 oktober 2020

Nya förhållningsregler kring covid-19

Region Värmland inför särskilda förhållningsregler för personer som bor tillsammans med någon som testats positivt för covid-19.

Utbildning och barnomsorg

22 oktober 2020

Tillfälligt bidrag till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE. Kristinehamns föreningar kan nu ansöka om ett tillfälligt omställningsbidrag för att ställa om på grund av coronapandemin. Det här är pengar till föreningar som behöver medel för att kunna anpassa sin verksamhet och utveckla nya former av arrangemang. Sista dagen att skicka in ansökan om omställningsbidraget är 1 december 2020.

Kultur och fritid

22 oktober 2020

Glokala Sverige och Kristinehamns kommun

I början av året blev Kristinehamns kommun antagna i Glokala Sverige som är svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt och handlar om att integrera Agenda 2030 i Sveriges kommuner och regioner. Som en del i att integrera Agenda 2030 i vår kommun hålls idag en digital utbildningsdag där bland andra Helena Jönsson från FN-förbundet föreläser för politiker och tjänstemän i Kristinehamn.

Kommun och politik

21 oktober 2020

Nu kör upprustningen av Norra och Södra Torget igång!

På fredag 23 oktober påbörjas arbetet med Norra och Södra Torget och ännu ett steg mot att förverkliga Visionen för Kristinehamns stadskärna görs! Arbetet kommer utföras av Hesselius Entreprenad AB i Kristinehamn. 

Bygga, bo och miljö

20 oktober 2020

Kristinehamns kommun näst bäst i Sverige på rätt biltvätt och utsedd till Årets inspiratör

Kristinehamns kommun fortsätter vara en av Sveriges bästa biltvättarkommuner. För tredje året i rad har vi tagit hem en finalplats i tävlingen ”Årets biltvättarkommun 2020” med utmärkelsen Årets inspiratör! Bakom tävlingen står Hållbar biltvätt som arbetar med att sprida information om hur man tvättar bilen miljövänligt.

Bygga, bo och miljö

19 oktober 2020

Skolchef Fredric Norlin slutar i Kristinehamns kommun

PRESSMEDDELANDE. Efter snart åtta år som skolchef på skolförvaltningen i Kristinehamns kommun meddelar Fredric Norlin under måndagen att han nu går vidare till ett nytt uppdrag på Region Värmland och därmed avslutar sin anställning i Kristinehamn.

Utbildning och barnomsorg

16 oktober 2020

Vinn matupplevelser i nästa version av kampanjen Love Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE. Hemesterkampanjen #lovekristinehamn i somras gick hem hos många. Över 600 bilder postades på Instagram och de som vann vistelser på lokala boenden har bjudit på sina tips i tolv färggranna resereportage. Nu startar Visit Kristinehamn nästa version av kampanjen – med fokus på maten.

Kultur och fritid

16 oktober 2020

Vill du också bli volontär?

Volontärverksamheten LivÅLust i Kristinehamns kommun är en kontaktpunkt mellan människor som vill göra en frivillig insats och de som önskar ta del av en. LivÅLust söker alltid fler volontärer, och i november drar höstens volontärutbildning igång – och ännu finns det platser kvar!

Stöd och omsorg