Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

5 september 2022

Nya svenskar får energi- och klimatråd

Med drygt 800 000 kronor i statligt bidrag driver nu energirådgivare i Kristinehamns kommun ett projekt som riktar sig till nysvenskar.
– Vi ska ge energi- och klimatråd till personer som inte varit i Sverige så länge, säger Hanan Othman, Energi- och klimatrådgivare. 

Kommun och politik

2 september 2022

Barn har möjlighet att laga mat med stjärnkock

Den 24–25 september är det traditionsenligt dags för Smaka på Värmland. I Kristinehamn blir det bland annat en matfestival i Stadsparken. Barn under 12 år har då chans att delta på scenen och laga mat med stjärnkocken Paul Svensson.

Kultur och fritid

30 augusti 2022

Cirkulationsplats och busshållplats i Bäckhammar

Under hösten kommer vi att påbörja arbetet med att anlägga en cirkulationsplats i korsningen Öståsvägen/Persbolsvägen i Bäckhammar. Vi kommer även anlägga en busshållplats strax väster om korsningen. Syftet är att öka trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter samt att förenkla för kollektivtrafiken att vända på området.

Bygga, bo och miljö

30 augusti 2022

Utökade telefontider på bygglov

Vi utökar vår service till dig som bor och verkar i Kristinehamn. Från och med 1 september når du våra bygglovshandläggare redan från klockan 8 på morgonen.

Bygga, bo och miljö

23 augusti 2022

Val 2022

Den 11 september är det val till riksdag, kommun och region. Genom att rösta i valet får du möjlighet att påverka vilka politiker som ska styra de kommande fyra åren. Du vet väl att du även kan förtidsrösta från den 24 augusti?

Kommun och politik

22 augusti 2022

Kulturförvaltningens höstprogram 2022

Halloweenpyssel, barnvagnsvisning, barnteateroch tecknarworkshop är några av de aktiviteter som kulturförvaltningen erbjuder i sitt höstprogram.

Kultur och fritid

10 augusti 2022

Skolstart höstterminen 2022

Sommarlovet går mot sitt slut och nästa vecka välkomnar vi våra elever tillbaka till ett nytt läsår i Kristinehamns kommuns skolor. Vi ser fram emot att träffa alla elever igen!

Utbildning och barnomsorg

9 augusti 2022

Algblomning

Idag har miljö- och hälsoskyddsinspektörer varit ute och tagit badvattenprover. I samband med detta så uppmärksammades algblomning av varierande grad på flera ställen inom kommunen, speciellt vid Marieberg och vid Skymningen. Vi vill uppmärksamma er på detta då algblomning kan vara giftigt.

Kultur och fritid

9 augusti 2022

Gymnasiebiljett för resor

Nu är det dags för alla gymnasieelever som har rätt till resebidrag att ansöka om digital gymnasiebiljett i mobilen.

Utbildning och barnomsorg

29 juli 2022

Vattenläcka i Skäringsbol - kokrekommendationen upphävs

Under natten till fredag 29/7 fick vi in flera samtal om att boende i Skäringsbols-området saknade vatten. Vattenläckan är lagad och nu visar båda vattenproverna att vattnet är okej och går att dricka som vanligt. Kokrekommendationen upphävs därför. 

Bygga, bo och miljö