Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

25 augusti 2021

Kommunen genomför medborgarundersökning

PRESSMEDDELANDE. Den 6-10 september får 1200 slumpmässigt utvalda kristinehamnare SCB:s medborgarundersökning hem i brevlådan. Här får invånarna chansen att tycka till om alltifrån skola och omsorg till trygghet.

- Det här är ett av flera viktiga underlag när vi planerar kommande satsningar, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin.

Kommun och politik

23 augusti 2021

Parkbron utsedd till Sveriges bästa stålprojekt

Vart annat år delas The European Steel Design Award (ESDA) ut av branschorganisationen ECCS. I år är Parkbron över Varnan utsedd till det bästa projektet i Sverige, och har därmed gått vidare till slutnominering tillsammans med ytterligare 12 europeiska stålbyggnadsprojekt.

Kultur och fritid

20 augusti 2021

Välkommen till invigningen av nya bokbussen!

Den 4 september invigs Kristinehamns kommuns nya bokbuss! Med start klockan 10.00 utanför biblioteket bjuder vi på en festlig dag med massor av spännande aktiviteter. 

Kultur och fritid

12 augusti 2021

Skolstart höstterminen 2021

Välkommen till ett nytt läsår i Kristinehamns kommuns förskolor och skolor! Vi ser fram emot att träffa dig och dina kompisar igen.

Utbildning och barnomsorg

9 augusti 2021

Gymnasiebiljett för resor

Från höstterminen 2021 kommer alla gymnasieelever som har rätt till resebidrag att erbjudas en digital gymnasiebiljett i mobilen.

Utbildning och barnomsorg

30 juli 2021

Översvämningsskydd installeras i Varnan

Översvämningar är något som drabbat många delar av världen av under de senaste sommarmånaderna. Vi minns också de översvämningar som drabbat Kristinehamns centrum under åren. Därför har ett översvämningsskydd installerats vid Vågbron i centrala Kristinehamn. 

Bygga, bo och miljö

21 juli 2021

Vinka till drottning Kristina

Nu är de tio vinnarna till den historiska måltiden på Kristinadagen dragna. Alla som vill är också välkomna under en timme i den uppdukade salen för att vinka till drottningen och titta närmare på dukningen. Hela kvällen den 24 juli är en hyllning till Kristina som namngav staden och vars förmyndarregering gav Kristinehamn sina stadsrättigheter 1642.

Kultur och fritid

20 juli 2021

Piratäventyret - ett uppdrag för hela familjen

Skepp o hoj! Nu kan du utforska skärgården i ett piratäventyr. Questen är ett samarbete med piraten Mikaela Klumpfot som finns på piratskeppet Christine af Bro. Hon behöver hjälp att förstå vad hennes ärkefiender, de smutsiga Saxarna, gör när de rövar. 

Kultur och fritid

13 juli 2021

Restarter in Residence - nytt besöksnäringsprojekt

Nu är det klart att Kristinehamns kommun kommer att delta i AiR Värmland (Artists in Residence) som är ett vistelseprogram för konstnärer. Det drivs av Region Värmland i samarbete med konstnärer, konstverksamheter och kommuner. Syftet är att skapa mötesplatser där ett kunskapsutbyte kan ske som i sin tur kan bidra till konstnärlig utveckling.

Kultur och fritid

30 juni 2021

Ny karttjänst för höjdfixar lanseras

Nu kan du äntligen ta del av kommunens höjdfixar via vår nya karttjänst. Här får du information om vart våra höjdfixar befinner sig och information kopplat till dem.

 

Bygga, bo och miljö