Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

9 december 2022

Hantering av elförsörjning

I vinter finns det en viss risk för att det inte finns tillräckligt med el alla timmar i alla delar av Sverige - så kallad effektbrist. Då kan det bli aktuellt att koppla bort elen för ett begränsat antal under ett par timmar för att förhindra ett större avbrott. För dig som elanvändare är det ungefär som ett vanligt strömavbrott – elen försvinner och lamporna släcks. Skillnaden är att frånkoppling genomförs kontrollerat.

Kommun och politik

5 december 2022

Spana in vår nya kartportal

Enklare navigering och översikt – det är vad vi vill åstadkomma i Kristinehamns nya kartportal. Här hittar du lediga villatomter, vandringsleder och motionsspår, kartor för cykel och mountainbikes och mycket mer. Du kan dessutom se hur solen rör sig vid olika tidpunkter på året i vår nya 3D-karta.

Bygga, bo och miljö

2 december 2022

Kulturskolan har fått nytt namn

Omröstningen är nu klar och kulturskolans nya namn blir Landa kulturskola. Namnet avslöjades i samband med kulturskolans julshow under torsdagskvällen.

Utbildning och barnomsorg

30 november 2022

Invigning av KMC – Kultur & Mediacentrum

Fredag den 2 december är du välkommen till invigning av Kultur & Mediacentrums nya lokaler! KMC är en del av Daglig verksamhet i Kristinehamn med fokus på kreativt arbete inom bland annat teater, foto, film och musik. Enheten har nu flyttat ut från Camp Novas lokaler ute på A9-området och in ett eget kulturhus på Södra Staketgatan 10 C i centrum. 

Stöd och omsorg

29 november 2022

Många missar att anmäla borrning för värmepump

När elpriserna stiger är det många som sett över uppvärmningen i sina hus. Att borra för bergvärme kan sänka din elförbrukning – men många missar att anmäla borrningen till kommunens miljöavdelning.

Bygga, bo och miljö

28 november 2022

Nu kan du nominera årets bemötare

Har någon som jobbar på Kristinehamns kommun under det senaste året varit speciellt hjälpsam och tillmötesgående mot dig eller någon du har nära? Kanske en lärare eller en någon inom vården som alltid gör det där lilla extra? Eller kanske en tjänsteperson som hanterat ett ärende du haft med kommunen på ett särskilt proffsigt sätt? Då kan du som medborgare nominera den personen till Årets bemötare på Kristinehamns kommun.

Kommun och politik

28 november 2022

Enkät för dig som bor i lägenhet

Bor du i lägenhet? Då vill vi veta hur du upplever avfallshanteringen.

Bygga, bo och miljö

25 november 2022

Invigningshelg 3-4 december

Den 3-4 december återinviger Försvarsmakten Bergslagens artilleriregemente A 9 i Kristinehamn. Efter invigningsceremonin på söndagen visar Försvarsmakten artilleriets materiel i stadsparken.

Kommun och politik

24 november 2022

Med LivÅLust för Ukraina

För två veckor sedan startade volontärverksamheten LivÅLust en grupp för Ukraina. På den korta tiden har inte bara 18 kartonger med bland annat efterfrågade kläder och hygienartiklar skickats iväg – gruppen bakar för fullt inför nästa insats på julmarknad i helgen.

Stöd och omsorg