Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

13 november 2020

Håll dina höns och fjäderfän inomhus

För att skydda dina fåglar, även tamfåglar, från den fågelinfluensa som har spridits i Europa gäller från och med den 6 november skyddsnivå 2 i Sverige.

Bygga, bo och miljö

12 november 2020

Inbjudan till presentation av årets näringslivsanalys

Är du intresserad av hir det går för Kristinehamns näringsliv? Den 19 november är du välkommen att delta digitalt när Axel Frisk, Senior Analyst på Bisnode, och näringslivschef Madelen Richardsson presenterar och kommenterar årets näringslivsanalys. 

Näringsliv och arbete

9 november 2020

Möt Ingela och Louise - förstelärare i förskolan

Grund- och gymnasieskolan i Kristinehamns kommun har sedan tidigare utsedda förstelärare. Deras uppdrag är att stödja arbetet med identifierade utvecklingsområden. Detta uppdrag finns nu även i förskolan, där Louise Eskebrink och Ingela Schagerberg arbetat som förstelärare sen i våras. 

Utbildning och barnomsorg

6 november 2020

Gästkock i skolköket på Södermalmsskolan

Den här veckan har det varit full fart i skolköket på Södermalmsskolan då kocken Michael Bäckman varit där för att hålla inspirationsmatlagning tillsammans med personalen i köket!

Bygga, bo och miljö

3 november 2020

Boka tid för rådgivning via vår e-tjänst, eller slå oss en signal

Hos miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen kan du boka tid för bygglovsrådgivning via e-tjänsten bygglovsrådgivning, där väljer du själv mellan datum och tider för ditt önskade möte. 

Bygga, bo och miljö

28 oktober 2020

Sjuksköterskan Eva Strand besökte riksdagen

Med drygt 35 års erfarenhet som distriktssjuksköterska, varav 28 av dem i Kristinehamns kommun, bär Eva Strand minst sagt på en hel del erfarenhet från vården. I veckan fick hon plussa på ytterligare en erfarenhet när hon besökte riksdagen och talmannen Andreas Norlén, och fick möjlighet att prata om hur Kristinehamns kommun arbetar under pandemin.

Stöd och omsorg

27 oktober 2020

Skärp kontroll på farligt avfall – start 1 november

Sverige behöver ha bättre kontroll på sitt farliga avfall. Därför skärps kraven på att företag och verksamheter ska rapportera in uppgifter om sitt farliga avfall. Den första augusti i år började en utökad anteckningsskyldighet att gälla och nu, den första november, ska verksamheterna börja rapportera in de antecknade uppgifterna. Uppgifterna ska registrerats i ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.

Bygga, bo och miljö

27 oktober 2020

Nya förhållningsregler kring covid-19

Region Värmland inför särskilda förhållningsregler för personer som bor tillsammans med någon som testats positivt för covid-19.

Utbildning och barnomsorg

22 oktober 2020

Tillfälligt bidrag till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE. Kristinehamns föreningar kan nu ansöka om ett tillfälligt omställningsbidrag för att ställa om på grund av coronapandemin. Det här är pengar till föreningar som behöver medel för att kunna anpassa sin verksamhet och utveckla nya former av arrangemang. Sista dagen att skicka in ansökan om omställningsbidraget är 1 december 2020.

Kultur och fritid

22 oktober 2020

Glokala Sverige och Kristinehamns kommun

I början av året blev Kristinehamns kommun antagna i Glokala Sverige som är svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt och handlar om att integrera Agenda 2030 i Sveriges kommuner och regioner. Som en del i att integrera Agenda 2030 i vår kommun hålls idag en digital utbildningsdag där bland andra Helena Jönsson från FN-förbundet föreläser för politiker och tjänstemän i Kristinehamn.

Kommun och politik