Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

6 maj 2021

Ansök från Stiftelsen L.O. Gärdslösa fond

Nu finns möjlighet att söka pengar från Stiftelsen L.O. Gärdeslösa fond, eftersom stiftelsen ska upplösas. Ansök senast den 20 maj! 

Kommun och politik

5 maj 2021

Sanering pågår efter oljeläckage på Djurgården

En lastbil som sopade gatorna på Djurgården under onsdagen har fått ett oljeläckage, och olja har spridits över området. Oljan är dock miljövänlig och ska inte ha någon påverkan på dagvattnet. Området är nu grusat och kommer att sopas under morgondagen. 

Bygga, bo och miljö

5 maj 2021

Lördagsöppet på Stadsbondgården

Från och med lördag den 8 maj börjar Stadsbondgården med lördagsöppet café mellan klockan 11-15. De nya öppettiderna gäller till och med augusti. 

Stöd och omsorg

3 maj 2021

Besöksguiden - snart i din brevlåda

Nu lanseras besöksguiden "Livet i Kristinehamn" tillsammans med årets hemesterkampanj #lovekristinehamn. Med guiden följer också ett vykort som du kan skicka till någon du saknar. Har du tur så kanske just ditt hushåll är ett av 80 som får ett guldvykort!

Kultur och fritid

30 april 2021

Kommunens årsredovisning för 2020 har antagits

Kommunfullmäktige har nu antagit 2020 års årsredovisning. Kommunens resultat uppgick till 72 miljoner kronor – 54 miljoner kronor mer än budgeterat.
En stor del av överskottet ska användas till att förverkliga idéer för att utveckla verksamheterna att möta framtiden.
 

Kommun och politik

29 april 2021

Kristinehamns kommun bäst i Värmland i hygienarbete

Kristinehamns kommun är bäst i Värmland, och på femte plats i Sverige, när det kommer till att följa basala hygienrutiner och klädregler kopplade till patientnära arbete. Det visar en undersökning som Sveriges kommuner och regioner, SKR, genomfört under våren.

Stöd och omsorg

28 april 2021

Barn- och ungdomsfonden och Fonden för behövande

Nu öppnar ansökan för bidrag ur Barn- och ungdomsfonden samt Fonden för behövande. Ansökan är öppen till och med 23 maj 2021.

Stöd och omsorg

27 april 2021

Superhjälte – du behövs!

Nu behöver alla vara hjältar! Med små medel kan du göra stora hjältedåd. Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. På så vis räddar vi liv. Tillsammans. 

Kommun och politik

26 april 2021

Dags att söka ferie- och sommarjobb

Nu kan du som går på gymnasiet och är under 18 år söka feriejobb.
Är du däremot mellan 18-20 år ska du söka sommarjobb.

Kommun och politik

26 april 2021

Stort behov av gode män i Kristinehamn

Många kommuner har svårt att rekrytera personer som vill åta sig uppdraget som god man. Detta gäller även de värmländska kommunerna. Nu efterlyser Östra Värmlands överförmyndarnämnd och Överförmyndarnämnd i samverkan fler som kan hjälpa till.

Stöd och omsorg