Till innehållet

Nu startar förtidsröstningen till Europaparlamentet

Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Det går även att rösta i förtid från och med den 22 maj.

Du som vill förtidsrösta kan göra det i vilken lokal för förtidsröstning som helst i hela Sverige, oavsett var du är folkbokförd. Glöm inte att ta med dig röstkort samt id-handling.

Från och med 22 maj till och med 9 juni kan du förtidsrösta i Hörsalen i nämndhuset (måndag till lördag) och på kommunhuset Uroxen (söndagar) i Kristinehamn. Det finns även möjlighet att förtidsrösta på bokbussen enligt den ordinarie turlistan.

– Vi är glada över att kunna erbjuda förtidsröstning på bokbussen, säger Linn Carlsson, valsamordnare i Kristinehamns kommun. Vi vet sedan tidigare val då vi haft röstning på bokbussen att det underlättar för boende på landsbygden.

Hjälp med att rösta

Den som inte kan ta sig till en förtidsröstningslokal eller till sin vallokal på valdagen kan få hjälp med att rösta. Det är möjligt att rösta med hjälp av bud, och Valnämnden har även ambulerande röstmottagare som kan komma hem till den som inte själv kan ta sig till en val- eller röstningslokal. Ambulerande röstmottagning erbjuds till och med valdagen 9 juni. Tider bokas via kommunens växel 0550-880 00.

Vill du veta mer om valet?

Läs mer om valet på vår hemsida eller på val.se.

Här kan du se var du kan rösta i Kristinehamn samt lokalernas öppettider.