Till innehållet

Ny yrkesutbildning - processoperatör/underhållsmekaniker

Vill du arbeta som processoperatör eller underhållsmekaniker?
Nu har du chansen att gå en lärlingsutbildning på ett företag i din närhet!

I januari startar vi en utbildning där företagen själva har fått vara med och påverka inriktningen på utbildningen så det passar bäst utifrån deras behov. Det gör att möjligheterna är stor att du efter avslutad utbildning får arbete på just det företaget.

Vad gör en processoperatör?
Som processoperatör består dina arbetsuppgifter av att övervaka och styra tillverkningsprocessen av olika typer av produkter. Det kan t.ex. vara inom pappersindustrin, stål- och metallindustrin och läkemedelsindustrin.

Vad gör en underhållsmekaniker?
En underhållsmekaniker jobbar oftast inom underhållsavdelningen inom industri- och tillverkningsföretag. Man jobbar oftast tillsammans med underhållstekniker. Huvudsysslan är att arbeta med förebyggande underhåll, men ibland reparerar man när så behövs.

Upplägg:

  • Utbildningsstart: 15 januari 2024
  • Utbildningsavslut: 20 december 2024
  • Varaktighet: Ett år
  • Plats: Kristinehamn och lokala företag
  • Studiepoäng: 800p-1000p (Heltidsstudier)

Ansökan och Förkunskapskrav:

För att söka till utbildningen behöver du ha godkända betyg från grundskolan i matematik och svenska (SVE/SVA). Ansökningsperioden är öppen fram till 1 december 2023. Vid ansökan uppger du önskad lärlingsplats och vilken av de två varianterna (processoperatör eller underhållsmekaniker) du är intresserad av. Vi kommer att göra vårt bästa för att matcha dina önskemål.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har något för alla!

Vill du jobba inom industri, men är mer inne på att läsa CNC? Eller är du kanske intresserad av att läsa vård- och omsorg? Oroa dig inte! Vi har fler utbildningar som du kan ansöka till redan idag. Läs mer om våra yrkesutbildningar här.