Till innehållet

Nytt passersystem till återvinningscentralen i Björneborg

Vi är äntligen i gång med vårt gröna kort, ett kort som gör att du som medborgare kan slänga avfall när det passar dig, utöver våra ordinarie öppettider. Först ut i ett pilotprojekt är Björneborgs återvinningscentral.

Björneborgs återvinningscentral står först på tur och du kan påbörja din webbutbildning redan nu. I ett första skede kommer det vara boende i Björneborg med närområde som kommer få tillgång till återvinningscentralen, som öppnas upp för det gröna kortet den 20 november.

 – Projektet ska öka servicen och tillgängligheten på våra återvinningscentraler, berättar Jan Bergergård, arbetsledare för Kristinehamns återvinningscentraler.

Inpasseringen kommer alltså automatiseras och privatpersoner som bor i Björneborg kommer med ett passerkort kunna använda återvinningscentralen alla vardagar mellan klockan 14.00-19.00.

– Det är kul att det äntligen är i gång! Vi måste möta det behov som finns och hitta nya, mer moderna och flexibla sätt att underlätta för invånarna att göra rätt, säger Therese Nordlöf, administratör på Vatten & Avfall i Kristinehamns kommun. 

Klicka här för att läsa mer om det gröna kortet. 

Klicka här för att genomföra den digitala utbildningen för grönt kort Björneborg!