Till innehållet

Seniorhappenings

Under våra seniorhappenings visar vi våra aktuella utställningar eller föreläser om konstnärskap eller konstformer.

Seniorhappenings höst 2021
Föredragen äger rum i konferenslokalen på plan 2 i Kvadraten. Vi önskar gärna att man föranmäler sig till 050-882 03, 882 00 eller via infokonstmuseum@kristinehamn.se

Torsdag 11 november 14:00                                                                                                         
Föreläsning med Alexandra Di Pisa föreläsning om konstskandal
Då och då inträffar en medialt saftig konstskandal som provocerar och fascinerar allmänhet och makthavare. Ingen lämnas oberörd, alla har en åsikt och många frågor lämnas obesvarade. Varför är detta konst? Vad har konstnären för syfte? Vad är nyttan med det? Varför ska denna konst bekostas av samhället? Borde detta ens få skapas? Vad kan vi lära oss av verket, vad kan vi lära oss av skandalen? Anmälan senast 7 november.

Torsdag 16 december 14:00
Guidad visning av Stina Wollters utställning
Konstpedagogen Hanna Jonasson ger en guidad visning av aktuell utställning. Stina Wollter är född 1964 i Stockholm, men är numera bosatt i Uppsala. Hon är verksam som såväl konstnär som radioprogramledare, sångerska och textförfattare. Sin konst uttrycks främst genom måleri och teckning. Kvinnor och barn är motiv som ständigt återkommer. Med sitt instagramkonto på över 200 000 följare har hon aktivt tagit strid för allas rätt att få vara precis som de är.
Anmälan senast 12 december.

Kontaktuppgifter

Hanna Jonasson - Intendent för pedagogik
hanna.jonasson@kristinehamn.se

0550-88 203

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".