Till innehållet

Seniorhappenings

En torsdag i månaden arrangerar vi kostnadsfria happenings för dig som är konstintresserad. Under våra konsthappenings visar vi den aktuella utställningen och föreläser om konstnärskap och konstformer. 

Varmt välkomna!

Torsdag 23 februari kl. 14.00

Den franske konstnären Jean Dubuffet myntade begreppet L’art brut, dvs den råa konsten. På engelska kallas den för outsider art och på svenska brukar man prata om särlingskonst. Det var en konstform där utövarna helt saknade konstnärlig utbildning och hölls sig utanför det etablerade konstlivet. Tillsammans med sina vänner, bland annat surrealisten André Breton, samlade Dubuffet in den typen av konst som senare resulterade i museet Collection de l’art brut i Lausanne, Schweiz.

Torsdag 16 mars kl. 14.00

Sasha Bergdahl Larsson kommer och gör ett spännande föredrag om vackra och intressanta böcker världen över.

Torsdag 20 april kl. 14.00

Bertil Bengtsson pratar om den värmländske konstnären Axel Törneman (1880-1925) – den bortglömde modernisten. Han föddes i Persberg utanför Filipstad. Törneman är en av de mest framstående värmländska konstnärerna. Han var också en betydande länk emellan traditionen och modernismens framväxt. Här presenteras hans konstnärskap och försöker ge svar på varför han hamnade i glömska.

Torsdag 25 maj kl. 14.00

Bertil Bengtsson pratar om Hilma af Klint – en kvinnlig röst i det esoteriska landskapet. Hon skapade en fascinerande konst, genom vindlingar av esoteriska insikter. Hon har nu, de senaste tio åren, tagit en plats bland de främsta inom den modernistiska konsten. Hon har blivit en världshändelse i konstvärlden och vänt hela konsthistorien på ända. Här ges några nycklar till förståelsen av hennes konstnärskap.

Kontaktuppgifter

Hanna Jonasson - Intendent för pedagogik
hanna.jonasson@kristinehamn.se

0550-88 203

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".