Till innehållet

Skola och förskola

Låt konsten bli ett pedagogiskt verktyg i din undervisning. Hitta beröringspunkter med ett aktuellt ämne eller tema som ni redan arbetar med i gruppen.

Mötet med konsten ger oss möjligheten att reflektera, diskutera och använda vårt kritiska tänkande. Konsten kan hjälpa oss att öppna våra sinnen, samtidigt som konstupplevelser kan väcka vår egen kreativitet.

Boka guidad visning och skapande

Alla förskolor och grundskolor i Kristinehamns kommun erbjuds i samarbete med skolförvaltningen gratis visningar och skapande verksamhet hos oss.

För övriga skolor kostar bokad aktivitet 300 kronor per klass.

Ni är också välkomna att upptäcka utställningarna och skapa i Konstasken på egen hand. Kontakta oss gärna och berätta att ni kommer.

Inför besöket

En guidad visning tar ungefär 30-40 minuter.

Utöver guidade visningar erbjuder vi skapande aktivitet för alla åldrar. Läskunniga elever kan gå på Bokstavsjakt i utställningen. Med hjälp av ett frågeformulär ska de hitta olika saker i konsten som bildar ett ord eller en mening. För de lite yngre eleverna finns Titta och hitta, små runda bilder som visar delar av olika verk. Leta upp var i verken respektive bild hör hemma.

I området runt museet finns gott om grönytor och en liten strand. Här kan ni leka, spela brännboll, bada och ha picknick.

När du kommer till konstmuseet med en grupp finns det några saker som vi tycker är viktiga att tänka på.

När ni kommer till museet

När ni kommer till museet anmäler ni er i butiken. Om ni kommer före ordinarie öppettid kommer guiden och släpper in er. Tänk på att guiden kan ha svårt att hinna släppa in er före överenskommen tid.

Vem ansvarar för eleverna?

Medföljande skolpersonal har alltid huvudansvaret för eleverna.

Får man röra konsten?

Konsten i utställningen kan vara mycket ömtålig och det är inte tillåtet att röra den.

Det är lätt att råka stöta till konsten med väskor, ryggsäckar eller andra föremål. Därför finns förvaringsskåp i entrén för den som vill låsa in sådana saker. Eleverna kan också förvara sina saker i museibutiken. Det finns krokar och galgar i entrén för ytterkläder.

Rör er lugnt i utställningshallen och visa hänsyn till andra besökare.

Mat och dryck

Det är inte tillåtet att äta och dricka i utställningshallen.

Fotografering

Det är tillåtet att fotografera under de flesta av museets utställningar. Det är dock inte tillåtet att använda blixt, stativ eller selfiepinne.

Kontaktuppgifter

Hanna Jonasson - Intendent för pedagogik
hanna.jonasson@kristinehamn.se

0550-88 203

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".