Till innehållet

Barn och familj

Foto: Nina Simonen.

Pyssla i Konstasken och upptäck med konstväskan

I museets skaparverkstad Konstasken kan du skapa fritt och ta med dig dina fina konstverk hem. Konstasken har samma öppettider som museet men kan vara bokad för helgaktiviteter.

Se aktuella Skapande verksamhet för vuxna. Aktiviteter för barn och unga finns längre ner på denna sida.

Låna gärna konstmuseets konstväska som hänger en trappa upp utanför skaparverkstan Konstasken. Där finns pedagogiska verktyg för att på en lekfullt och roligt sätt uppleva den aktuella utställningen. I konstväskan hittar du en bokstavsjakt, en lättskriven text om utställningen, en prisma och Tittaochhitta (detaljbilder från olika konstverk på utställningen som du ska försöka hitta). 

Aktiviteter för barn och unga

Tisdag 25 oktober
10.00

Följ med på guidad visning aktuell utställning. Visningen vänder sig till dig som är hemma och är ledig med barn. Vi möts i konstmuseets foajé kl 10.00. Kombinera gärna med ett besök i Panncentralens restaurang som erbjuder fika, lunch och dryck.

Det är fri entré och du behöver inte föranmäla dig.Vid frågor kontakta Hanna Jonasson, intendent för program och pedagogik på e-post hanna.jonasson@kristinehamn.se eller telefon 0550-882 03. Välkommen!

Tisdag 1 november
09.30-12.30

Att måla och skissa med vattenlösliga kritor är enkelt och roligt, och du kan välja själv hur just du vill använda kritorna. Eftersom kritorna går att blanda med varandra och dessutom är vattenlösliga så går det att få fram många färgnyanser och roliga effekter. Du får jobba både med att måla av sådant som du är intresserad av och måla fritt ur fantasin. Vi utforskar med enkla och roliga övningar allt spännande som vi kan göra med en enkel utrustning av kritor och vatten.

Föranmälan senast fredag 28 oktober till 0550-882 00, 882 03 eller infokonstmuseum@kristinehamn.se.

Utforska origamins värld med pumpor, raketer och flygplan!

Fredag 4 november
10.00-12.00 (7-9 år)
13.00-15.30 (10-13 år)

Kom och vik origami tillsammans med textil- och pappersformgivaren Jannike Djupsund. I denna workshop lyfter vi fram pappersvikning på ett lekfullt och modernt sätt. Lär dig grunderna inom origami genom att vika pumpor, raketer och designade pappersflygplan! Du kommer att få arbeta med papper i olika kvaliteter och vika spännande nya former.

Jannike Djupsund, aka Design på Bergkulla, arbetar med fokus på konsthantverk, hållbarhet och texturer. Genom att ta tillvara på gamla tiders kvaliteter i form av textilt hantverk ger hon dem en ny kontext och design. Jannike är utbildad på Textilhögskolan i Borås och har lång erfarenhet av att hålla utbildningar och workshops i både både textil-, bild- och papperskonst. Instagram: @designpabergkulla www.designpabergkulla.se

Kontaktuppgifter

Hanna Jonasson - Intendent för pedagogik
hanna.jonasson@kristinehamn.se

0550-88 203

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".