Till innehållet

Barn och familj

Foto: Nina Simonen.

Pyssla i Konstasken och upptäck med konstväskan

I museets skaparverkstad Konstasken kan du skapa fritt och ta med dig dina fina konstverk hem. Konstasken har samma öppettider som museet men kan vara bokad för helgaktiviteter. Under sommarlovet kan det hända att vi flyttar ut, så man kan pyssla i tältet vid Vänerns strand. 

Se aktuella Skapande verksamhet för vuxna. Aktiviteter för barn och unga finns längre ner på denna sida.

Låna gärna konstmuseets konstväska som hänger en trappa upp utanför skaparverkstan Konstasken. Där finns pedagogiska verktyg för att på en lekfullt och roligt sätt uppleva den aktuella utställningen. I konstväskan hittar du en bokstavsjakt, en lättskriven text om utställningen, en prisma och Tittaochhitta (detaljbilder från olika konstverk på utställningen som du ska försöka hitta). 

 

Aktiviteter för barn

En söndag i månaden mellan kl.13.00-15.00 har vi Skaparsöndagar här på konstmuseet. Den riktar sig till barn i åldern 7-12 år. Föräldrar eller far-och/eller morföräldrar är välkomna att följa med sitt/sina barn och vara med och skapa.

Det är olika teman varje gång. Höstens datum är 15/10, 12/11, 3/12 och 17 december. 

15/10 Läderarbete med veganläder
12/11 Squischys
3/12 Småplocks-pyssel
17/12 Pyssel med jultema


Välkommen!

Halloweenpyssel med häxtema
Onsdag 1 november
13.00-15.00

Rebecca Nilsson Aurén kommer och pysslar med oss. Här ska skapas häxkittel och annat ruskigt som hör till. Föranmälan till Kristinehamns konstmuseum på 0550-88200 eller infokonstmuseum@kristinehamn.se alternativt hanna.jonasson@kristinehamn.se senast den 31 oktober.

När dikt möter konst: Utforska en ny uttrycksform som förenar dikt med konst
Fredag 3 november
13.00-15.00 för barn i åldrarna 7-12 år

Välkommen till en spännande workshop med Sasha Bergdahl Larsson. Om du någonsin funderat på hur ord och bilder kan smälta samman för att skapa något alldeles extra, är detta den perfekta möjligheten att lära sig mer. 

I workshopen kommer du att lära dig mer om till begreppet "asemisk skrift" - en magisk och nästan förtrollande form av uttryck. Föreställ dig en värld där ordens betydelse suddas ut och lämnas över till dina penseldrag och linjer och formar nya mönster och meningar. Genom praktiska övningar kommer du själv att prova att skapa asemisk skrift och upptäcka hur detta kan förvandla ditt konstnärliga uttryck. 
 
Välkommen till en workshop där du kan blanda ditt hjärta med ditt sinne och låta ditt konstnärliga uttryck blomstra i asemisk skriften förtrollande värld.  Inga förkunskaper krävs. Föranmälan senast den 1 november till 0550-88 200 eller via infokonstmuseum@kristinehamn.se 

Kontaktuppgifter

Hanna Jonasson - Intendent för pedagogik
hanna.jonasson@kristinehamn.se

0550-88 203

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".