Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Händer på museet

Information angående skärpta rekommendationer i Värmlands län med anledning av Covid-19

Samtliga programpunkter och aktiviteter är uppskjutna på obestämd tid. Vi planerar att genomföra programmet då Folkhälsomyndigheten och Region Värmland ändrar de lokala allmänna råden och samhällsläget tillåter.

 

INSTÄLLT TILLSVIDARE. NYA DATUM KOMMER.
Kurser i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Se deras hemsida för mer info och anmälan: https://www.sv.se/avdelningar/sv-varmland/kontor-start/kristinehamn-storfors/

Akvarell fortsättningskurs med Olga Karlsson 17-18 april.
Skiss/teckning med Olga Karlsson 29-30 maj.
Uteyoga med Carina Ferling, 6 ggr varannan vecka med start den 8 juni. (Vid dåligt väder inomhus i Kvadraten).
Sommarkurs - Akvarell vid Vänern med Olga Karlsson 10-11 juli vid Kristinehamns konstmuseum.

Återbruksträff - inspiration, nytänk och skaparglädje med Hanna Ankarström Torsdag 21 oktober 16.30-19.30

Alla har vi kreativitet i oss, den må yttra sig lite olika med den finns där alltjämt. Återbruk = återanvändning, second hand, re-design/make/use... kärt barn har många namn. Vid detta tillfälle gör vi något "nytt" av något gammalt eller rent av trasigt. På plats kommer finnas: Inspiration, färg, lim, häftpistol, verktyg mm.
Under den här kvällen står inte det färdiga projektet i centrum, inte heller att skapa något perfekt. Fokus ligger i processen, nyfikenheten och möjligheterna. Återbruk när den är som bäst triggar fantasin, skaparlusten och glädjen i att fixa det själv! Den spar ju även på miljön och plånboken som bonus.
OBS! Ta med något gammalt, trasigt upphittat eller vad som helst som vill ha nytt liv, tillsammans kan vi inspirera varandra. Tips: Ta en titt på www.pinterest.com och sök på upcycle. Där finns hur mycket inspiration som helst. Alla välkomna, gammal som ung! Detta är ett samarrangemang mellan Medborgarskolan region Värmland-Örebro och Kristinehamns konstmuseum. Föranmälan till infokonstmuseum@kristinehamn.se eller 0550-882 03, 0550-882 00.

SLOW FASHION MED JOHANNA NILSSON
(Framflyttad, datum kommer)
Lokal: Utställningshallen konstmuseet. Föranmälan krävs.
Anmälan: infokonstmuseum@kristinehamn.se, 0550- 88203.

Föreläsare Johanna Nilsson- Slow fashion

En inspirerande föreläsning om hållbart mode. Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter istället eftertanke, personlig stil och kvalitet.

Föreläsningen ger dig såväl kunskap om modeindustrins klimat- och hållbarhetsproblematik som konkreta tips och verktyg till hur just du kan förändra din modevardag till att bli mer hållbar. Mycket inspiration utlovas och du kommer att lämna föreläsningen peppad, hoppfull och handlingskraftig!

Johanna Nilsson är föreläsare, författare och influencer med över 15 års erfarenhet av hållbart mode. Driver instagramkontot @johannanilsson.se och podcasten Slowfashion. Har skrivit böckerna Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode (Ordfront förlag 2016) tillsammans med Jennie Dahlén samt Gör skillnad - från klimatångest till handlingskraft (Norstedts 2019) och Klimatasken - stora förändringar i litet format (Novellix 2020) tillsammans med Maria Soxbo och Emma Sundh. Medgrundare till Klimatklubben samt utsedd till Sveriges Second Hand Profil 2019 av Erikshjälpen.

Aktiviteter för barn och unga

Sportlovsaktivitet:
Målarkurs för barn med Kerstin Wessberg 
Tisdag 2 mars - torsdag 4 mars 14.00-16.30

Vi jobbar med grunderna i hur man målar, som komposition, att blanda färg och hur ljus och skugga skulpterar fram form och djup. Kursen vänder sig till barn i åldern 8-12 år. Kursen har 10 platser. Vi bjuder på fika med frukt. Aktiviteten är gratis men måste föranmälas senast den 26 februari till infokonstmuseum@kristinehamn.se eller 0550-882 03, 0550-882 00. Observera att det är en sammanhängande kurs på tre halvdagar som avslutas med vernissage.

Påsklovsaktivitet: Påskpyssla med Rebecca Nilsson
Onsdag den 7 april, 13.00-16.00
På temat trä pysslar vi i Konstasken med Rebecca Nilsson - vilket passar bra då båda konstnärerna som just nu visas - Jeff Olsson och Patrik Bäck använder skogen som inspiration. Aktiviteten passar för åldrarna 8-12 år, max 12 platser. Aktiviteten är gratis men måste föranmälas senast den 5/4 till infokonstmuseum@kristinehamn.se eller 0550-882 03, 0550-882 00.

Skaparverkstan Konstasken
I skaparverkstaden Konstasken finns massor av pyssel för barn och medföljande vuxen att skapa fritt och ta med hem.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".