Till innehållet

Tips från energi- och klimatrådgivaren

Vet du att du kan få kostnadsfri och opartiskt expertstöd från kommunens energi- och klimatrådgivare? Just nu tipsar hon om att du som äger ett småhus som värms upp med el eller gas söka bidrag för energieffektivisering.

Du kan få kostnadsfri och opartiskt expertstöd från kommunens energi- och klimatrådgivare. Tjänsten vänder sig till privatpersoner, små och medelstora företag, föreningar eller organisationer. Du är välkommen att ställa frågor om allt ifrån höga energikostnader till hur du förbättrar din energianvändning genom att byta uppvärmningssystem eller isolering.

Det här kan du få råd om:

  • Hur du kan minska din energianvändning
  • Hur du kan minska din miljö- och klimatpåverkan och samtidigt spara pengar
  • Vilka tekniska lösningar du kan välja mellan
  • Hur du kan lägga om till en mer hållbar livsstil

Kontakta kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare, Hanan Othman på 0550 65174 om du vill ha ett personligt möte eller boka in en träff för din bostadsförening eller arbetsplats.

 

Sök bidrag för energieffektivisering

Nu kan du som äger ett småhus som värms upp med el eller gas söka bidrag för energieffektivisering.
Du kan ansöka om bidrag för materialkostnader. Exempel på åtgärder du kan söka bidrag till är till exempel att installera en värmepump eller ansluta till fjärrvärme. Du kan också ansöka om bidrag för åtgärder på klimatskärmen, exempelvis för att byta fönster, men detta gäller bara den som först fått bidrag till åtgärder på värmesystemet i samma hus.
Läs mer om stödet på Boverkets hemsida.