Till innehållet

Smittskydd Värmland tipsar: Var noga med hygienen vid kosläppen!

Smittskydd Värmland är en viktig samarbetspartner för oss som kommun. I det senaste nyhetsbrevet tipsar de bland annat om vad du ska tänka på vid kosläpp.

För en god och nära vård behövs mycket samarbete. Som kommun jobbar vi tillsammans med de andra 15 kommunerna och region Värmland i en mängd olika frågor.

En av våra viktiga samarbetspartners är Smittskydd Värmland. Via dem håller vi oss uppdaterade om smittspridning, för att kunna minska och förebygga spridning i både kommunen och resten av landet.

Smittskydd Värmland arbetar inte bara mot vård och omsorg, utan ger också information och råd till allmänheten i hela länet. I sitt nyhetsbrev för juni tipsar Smittskydd Värmland bland annat följande: 

"Klappa gärna djuren vid kosläpp och vid besök på gårdar men var noga med hygienen

• Ta del av hygieninformationen du får vid besöket.

• Tvätta händerna med tvål och vatten efter kontakt med djuren eller deras närmiljö och gärna handsprit efter tvätten. Enbart handsprit är inte tillräckligt.

• Hjälp barnen med handtvätten.

• Undvik att äta i djurens närmiljö och tvätta alltid händerna innan du eventuellt äter vid besöket.

• Håll uppsikt över barn och andra personer som kan ha svårt att ta till sig hygienråd.

• Drick bara mjölk om den är pastöriserad."

Blir du nyfiken på mer?
Smittskydd Värmlands webbplats kan du hålla dig uppdaterad om vad som gäller jus nu och självklart även läsa månadens nyhetsbrev. I maj finns till exempel även tips om vad du ska tänka på vid måltider utomhus.