Till innehållet

Nu är det dags att söka sommarkollo!

Även i år blir det sommarkollo för barn och unga med funktionsvariationer. Här får alla chansen att vara sig själva, skapa fina sommarminnen och äta glass varje dag. 

Just nu förbereds det för fullt för årets sommarkollo för barn och unga med funktionsvariationer. I år testas ett nytt koncept; kollot kommer att utgå från nya korttidsboendet Eira och det kommer att läggas fokus på att göra olika dagsutflykter. 

– Många av våra barn och unga nyttjar även Eira som korttidsboende. Vi tänker att det kan skapa en trygghet när man känner igen lokalerna och personalen sedan tidigare, säger Jessica Bruhn, uppdragshandläggare på stöd, vård och omsorgsförvaltningen. 

En annan fördel är att lokalerna är helt anpassade för att passa barn och unga med funktionsvariationer, både inomhus och utomhus.  

– Från och med hösten kommer även FUF (fritidsgård för unga med funktionsvariation) att utgå från Eira. Vi hoppas att sommarkollot kommer göra så att fler besöker fritidsgården under hösten när de har varit här och sett lokalerna och umgåtts med kompisarna under sommaren, säger Jessica. 

Detaljerna för sommaren är inte helt klara ännu, men tanken är att det kommer att göras utflykter och aktiviteter som exempelvis att testa SUP bräda, spela minigolf eller besöka Boda Borg. Som alltid kommer dagarna även att fyllas med gemenskap, spel, lekar, bad och fika. 

Flera veckor med kollo 

En annan nyhet för i år är att det kommer att finnas möjlighet för varje deltagare att vara med på kollot två gånger under sommaren – en gång i juni, och en gång i augusti.  

– Vi kommer att erbjuda sommarkollo under sammanlagt fyra veckor i sommar i stället för två. De som vill har möjlighet att anmäla sig till en vecka i juni och en vecka i augusti. Det känns roligt och viktigt att vi utökar med fler veckor, säger Jessica.  

En plats för alla  

Sommarkollot vänder sig till barn och unga med funktionsvariation i åldrarna 8–17 år som bor i Kristinehamns kommun. Det brukar vara en uppskattad stund på sommaren för de som deltar. 

– På det här kollot finns det en plats för alla. Eftersom det anpassas noga efter allas olika behov har alla möjlighet att vara med. Det finns en acceptans att få vara den man är och alla är måna om varandra. Många får nya kompisar och är jätteglada för att kollot finns, säger Jessica.  

För att göra kollot så tillgängligt som möjligt finns möjligheten att få hjälp med hämtning och lämning av barnet om man inte kan ta sig till och från kollot på egen hand.  

Redo för kollo? Anmäl dig här! 

Skicka in din anmälan till årets sommarkollo här!

Har du frågor?  

Om du har frågor om kollot är du välkommen att kontakta Jessica Bruhn på 0550-874 79 eller jessica.bruhn@kristinehamn.se.