Till innehållet

Fartyget Bojorten (Christine af Bro) är nu sålt

Nu är försäljningen av Bojorten (Christine af Bro) klar och båten är inte längre i kommunens ägo.

Kommunstyrelsen beslutade idag, den 8 april 2024, att sälja fartyget Christine af Bro (Bojorten) till budgivare hos Klaravik för summan 40 500:-. Kommunstyrelsen beslutar därutöver att uppdra till kommunledningsförvaltningen att avsluta alla kostnader som belastar fartyget då ny ägare har tagit över fartyget och tillbehör. Restvärdet på 1 500 000:- kommer att regleras och belasta kommunstyrelsens budget.

– Jag är glad över att Bojorten blir kvar i Kristinehamn! Jag tror också att den kommer få bättre underhåll och bättre förutsättningar i denna form, som ytterst kommer kristinehamnarna till glädje och nytta, säger Lars Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

 

Bakgrund

En bojort var en äldre typ av fartyg med holländskt ursprung som trafikerade vattnen kring Kristinehamn. Fartyget Bojorten är en replika som använts av kommunen. Båten har bland annat använts i chartersammanhang som en del av en piratupplevelse till ön Saxholmen. Samma båttyp återfinns också i stadens vapen. De sista åren har båten inte kunnat användas då omfattande renovering har krävts. Ett beslut om att sälja båten till högstbjudande fattades av politiken förra året. Nu är båten såld.