Till innehållet

Träffa vår digitala lots

Vill du eller någon du känner komma igång med digital teknik? 

Sedan i höstas finns Kristinehamns kommuns första digitala lots på plats! Han heter Anders Forsberg och kommer hjälpa till med vardagsteknik. Den digitala lotsen lär ut hur man gör med digitala verktyg, tjänster och appar via telefonsamtal och hembesök.–  Min vision med uppdraget är att minska det digitala utanförskapet hos äldre och människor med funktionsvariationer och för att kunna hjälpa så många som möjligt att kunna lära sig manövrera och klara sig i en allt mer digital miljö. Jag tror att vi tillsammans kommer vi framåt! 

Du kan boka hembesök

På den här filmen kan du se hur det kan gå till när den digitala lotsen kommer på hembesök. 

Vad kan du få hjälp med?

Du som är över 65 år eller har en funktionsnedsättning kan få hjälp att installera och komma i gång med olika appar och program i smarttelefon, surfplatta och smart-TV.

Du kan också få rådgivning och hjälp med:

  • Videosamtalsappar som Skype, Messenger och FaceTime
  • Appar som handlar om spel eller sociala aktiviteter
  • Digitala samhällstjänster, som Vårdguiden 1177 och Bank-ID
  • Chromecast, Apple-TV och liknande
  • Andra digitala verktyg

Kontakta Anders

Du kan kontakta Anders för att boka in ett möte på telefonnummer 0550-886 16 eller genom att e-posta till digitalalotsen@kristinehamn.se. Man kan även boka in Anders för ett hembesök. 

Anders finns varje tisdag på biblioteket för bokade besök och drop-in. De flesta tisdagar är han där mellan klockan 10-16.