Till innehållet

Rocka sockorna 2024

Den 21 mars är det återigen dags att slå ett slag för alla människors lika värde genom att rocka sockorna! Välkommen till en färgstark konsert under ledning av Mats Backlund med stipendieutdelning av Lars Lerin. 

Världsdagen för downs syndrom uppmärksammas sedan flera år tillbaka genom att rocka sockorna, det vill säga att vi tar på oss olika strumpor på fötterna. Gesten symboliserar alla människors lika värde och rättigheter. 

För att uppmärksamma detta ytterligare bjuder Svenska kyrkan in till en Rocka sockorna-konsert i Kristinehamns kyrka den 21 mars klockan 18.00. Det kommer att bjudas på musikunderhållning under ledning av Mats Backlund med medverkande från Fredagskören från Örebro, Kultur och Mediacentrum, Landa Kulturskola samt Ungdomar från Svenska kyrkan. Dessutom finns biblioteket på plats med bokbord och ICA Maxi bjuder på korv. 

Under kvällen kommer även årets Rocka sockornas kulturstipendium i Kristinehamn att delas ut av konstnären och medieprofilen Lars Lerin.  

Innan konserten visar Kultur- och mediacentrums fotogrupp upp utställningen ”Olika” på Ica Maxi, som skildrar våra olikheter – och likheter. Utställningen fortsätter sedan till Kristinehamns konstmuseum där den ska visas på Kvadraten tillsammans med utställningen “Hjältar” mellan den 27 mars – 24 april. 

Konserten är öppen för alla och arrangeras av Svenska kyrkan i Kristinehamn, Kristinehamns kommun, Kristinehamn Bro Rotaryklubb, Ica Maxi och Sensus.