Till innehållet

Först i Sverige med ny teknik med SMART Probe

Kristinehamns kommun är först i Sverige med att testa en patenterad lösning som kopplas in på befintlig tryckledning. Det gör det möjligt att övervaka våra vatten- och avloppsledningar från en dator eller smartphone.

Förra veckan installerades den nya tekniken av utvecklare från Holland och Finland tillsammans med Pipelife Sverige. Vi blir det andra landet i Europa som installerar SMART Probe. Den nya tekniken är en enormt stor utveckling för VA-avdelningen då vi snabbt kan få indikation om det är en vattenläcka och vilket tryck vi har i ledningen. Det ger oss också större möjlighet att samla upp data från olika områden för att exempelvis se hur mycket vatten som hushållen gör av med.

– Företaget Pipelife tycker att vi ligger lång fram med digital mätning av vårt ledningsnät så de erbjöd oss att testa den här mätaren, säger VA-avdelningens driftchef Patrik Karlsson.

För att möta alla utmaningar som VA-Sverige står inför och med dagens översvämningar, vattenbrist och klimatförändringar ökar vi vår kvalité på vårt arbete så vi kan fortsätta utveckla, övervaka och analysera våra VA-ledningar.

Vi är stolta och glada att Kristinehamns kommun är med i framkant vad gäller ny teknik för VA Sverige och Europa!

Kontakt:
Jeanette Olsson
Kund- Marknadsansvarig VA
Telefon 0550-881 09