Till innehållet

Besök Kriminalvårdens utställningstrailer

Den 8 -9 mars kommer Kriminalvårdens utställningstrailer på besök till Kristinehamn. Där kan du kliva in i en autentisk cell och gå på rundvandring i fängelse och häkte med hjälp av VR-glasögon.

– Om kriminalvården etablerar sig i Kristinehamn kommer det att ge cirka 70 nya arbetstillfällen, så passa på att besöka trailern och ställa frågor till medarbetare inom Kriminalvården, uppmanar Lars Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande i Kristinehamn.

Trailern är parkerad på Södra Torget och öppen för besök fredag 8 februari klockan 12-18 och lördag 9 februari klockan 11-14.

Varmt välkomna!

Bakgrund

Kriminalvården och fastighetsägaren Merx Fastighets AB har den 17 januari 2024 skickat in en gemensam skrivelse där de ber kommunen om hjälp att genom en lokaliseringsutredning identifiera en lämplig plats för en permanent lokalisering av en kriminalvårdsanstalt, klass 3. Kommunstyrelsen har beslutat att ge förvaltningen uppdraget att utreda en långsiktig lokalisering av en kriminalvårdsanstalt i enlighet med inkommen hemställan.