Till innehållet

El- och energiprogrammet

Är du en problemlösare och tycker om att hålla på med datorer eller fixa med teknisk utrustning?
Då kan El- och energiprogrammet i Kristinehamn vara något för dig. På programmet går teori och praktik hand i hand och det är en bred utbildning inom teknikområdet.

Är du en problemlösare och tycker om att fixa med teknisk utrustning?

Då kan El- och energiprogrammet i Kristinehamn vara något för dig. På programmet går teori och praktik hand i hand och det är en bred utbildning inom teknikområdet.

Vi vill ha elever som är nyfikna och ansvarstagande och inte minst säkerhetsmedvetna. I yrkeslivet kommer du att möta olika människor och ansvara för att ett professionellt arbete utförs, ofta i samarbete med andra yrkesgrupper. Säkerhet, arbetsmiljö och service gentemot framtida kunder är ett viktigt inslag i utbildningen.

Brogymnasiet erbjuder inriktningen Elteknik från och med läsåret 23/24. Utbildningen innehåller 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under dessa veckor är du ute på företag i branschen och du får på så sätt känna på hur det är att arbeta inom yrket.

När du har studerat i tre år hos oss och fått en yrkesexamen är chanserna goda att gå direkt ut i arbetslivet, men du är också behörig att gå yrkeshögskola. Om du har läst Engelska 6, Svenska 2 och 3 eller Svenska som andraspråk 2 och 3 som tillval är du även behörig för universitet och högskola. För att bli certifierad elektriker behöver du ha en lärlingsanställning under något år.

El- och energiprogrammet

Elteknik

Ska ge kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät. Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

Kontaktuppgifter

Expedition Brogymnasiet

0550-874 16, 0550-883 78

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".