Till innehållet

Jaktarrende

Långt ifrån alla jägare har idag tillgång till egna jaktmarker. Är du intresserad av jakt och inte har egen jaktmark som du kan jaga på så finns möjligheten att arrendera mark för jakt av kommunen. Kristinehamns kommun äger för närvarande cirka 1900 hektar som upplåts för jakt. Här kan du läsa riktlinjer för upplåtelse av jakt på kommunens mark.

Vem kan arrendera?

För att få tillgång till en jakträtt på kommunens marker krävs giltig licens för jaktvapen och att du som söker är kommunmedlem i Kristinehamns kommun.

Hur ansöker jag?

Du som vill få tillgång till en jakträtt lämnar in en intresseanmälan till kommunen som administrerar en kölista. Kommunens riktlinje är en jakträttsinnehavare per 50 hektar jaktbar mark. Jakträtterna erbjuds sedan i kronologisk ordning till de sökande som finns i kölistan.

Kontakta Lars-Eric Engström om du vill ha mer information. 

Vad kostar det?

Avgiften är baserad på hektar vilket gör att den årliga avgiften varierar beroende på vilken jakträtt du skriver avtal för. 

För närvarande är avgiften 30 kronor per hektar för all jakt (små- och högvilt) respektive 20 kronor per hektar för enbart småvilt. Avgift betalas för helt jaktår d.v.s. 1 juli t.o.m. 30 juni följande år.

Var finns jakträtterna?

I Kristinehamns kommun finns det 10 jaktområden som du kan se i vår digitala jaktkarta. Merparten av kommunens jaktmarker ingår i viltvårdsområden (VVO). Du kan se viltvårdsområdenas utsträckning på Länsstyrelsens webbkarta ViltGIS.

Kontaktuppgifter

Lars-Eric Engström - mark- och exploateringsingenjör
larseric.engstrom@kristinehamn.se

0550-881 74

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".