Till innehållet

Kristinehamns kommun förlänger ansökningstider på jobbannonser på grund av cyberattack

För tillfället går det inte att söka jobb på Kristinehamns kommun eftersom vårt rekryteringssystem Visma Recruit påverkats av en cyberattack. Ansökningstiden för alla våra pågående jobbannonser kommer förlängas med en vecka från och med att systemet fungerar igen.

Visma Recruit är ett verksamhetssystem som Kristinehamns kommun använder när vi rekryterar personal. Nu har Vismas driftleverantör blivit utsatt för en cyberattack som lett till att de stängt sina servrar. Det innebär att Visma Recruit tillfälligt inte fungerar och att det inte går att söka våra jobb.

Jobbannonser som vi redan publicerat kommer fortsätta vara publicerade men det går inte att söka tjänsterna innan systemet fungerar igen.

– Vi vet inte när systemet kommer vara i drift igen och därför har vi beslutat att förlänga alla annonser som var publicerade när systemet stängdes ned. Ansökningstiden kommer att förlängas med en vecka från och med att systemet är i drift igen, säger Mirre Rama, HR-strateg Kristinehamns kommun.

Vad innebär cyberattacken?

Det finns en oro över att personuppgifter kan ha läckt ut och därför har Vismas driftleverantör, Iver, stängt sin servermiljö för att undersöka och säkra all data. Driftleverantören säger att de inte ser tecken på att uppgifter har läckt ut eller att någon data gått förlorad.

I rekryteringstjänsten Visma Recruit hanterar Kristinehamns kommun personuppgifter som kommer in från jobbansökningarna, exempelvis namn, CV och ibland bild på den som söker. Inget tyder på att uppgifterna läckt ut.

Frågor och svar

Kan personuppgifter för dem som sökt jobb hos Kristinehamn kommun ha påverkats?

Ja, men driftleverantören har inga indikationer på att data exponeras eller har gått förlorad. 

Varför tar det så lång tid innan systemet startar igen?

Det finns en oro att personuppgifter kan ha läckt ut och därför har Vismas driftleverantör, Iver, stängt sin servermiljö för att undersöka och säkra all data. När de är klara med säkerhetsarbetet kommer rekryteringstjänsten kunna fungera igen.

Var kan jag få uppdaterad information om driftstoppet?

Kristinehamns kommun uppdaterar om driftstörningen i Visma Recruit här.

Vem kan jag kontakta?

Kontakta Mirre Rama, HR strateg på Kristinehamns kommun för frågor om hur vi hanterar vår rekrytering.

Kontakt: mirre.rama@kristinehamn.se