Till innehållet

Jenny Alpmyr lämnar Kristinehamns kommun för nytt uppdrag

PRESSMEDDELANDE
Jenny Alpmyr slutar som HR-chef i Kristinehamns kommun och går vidare till ett nytt uppdrag som HR-direktör i Haninge kommun.

– Jag började som personalstrateg hösten 2011 och klev in i rollen som HR-chef i januari 2017, så det har blivit många år i Kristinehamn. Och jag har verkligen trivts jättebra med mina uppdrag, med kollegorna och med mina medarbetare. Nu är jag redo för ett större uppdrag och ser fram emot att få växla upp i en större kommun, säger Jenny Alpmyr.

Kristinehamns kommun i framkant

Under sina år i Kristinehamn har Jenny jobbat med flera stora utvecklingsområden på kommunövergripande nivå med målet att professionalisera HR-funktionen. Några exempel är centralisering av kommunens HR-resurs, etablering av bemanningscentrum och kommunens rekryteringsenhet, ny arbetsgivarplattform och nytt HR- och lönesystem.– Det är en förmån att vara med om den resan som HR-avdelningen har gjort och jag är särskilt stolt över allt bra samarbete vi har fått till över åren och som har gjort att Kristinehamns kommun ligger i framkant inom flera av HRs utvecklingsområden, säger Jenny.

Rekryteringsarbete drar igång

Jenny gör sin sista dag 6 september men redan nu påbörjar ett arbete med rekrytering av ny HR-chef.

– Jenny har haft en mycket viktig och central roll i kommunens utvecklingsarbete mot en samlad arbetsgivare och vi kommer sakna hennes driv framåt. Samtidigt är jag ju så klart glad för Jennys skull och önskar henne stort lycka till i Haninge kommun. Nu drar vi i gång rekryteringsarbetet för att hitta en ersättare, säger Martin Willén, kommundirektör i Kristinehamns kommun.