Till innehållet

Sommarlovslycka på årets kollo: Glädje, vänskap och äventyr under strålande sol

Solsken och skratt fyllde luften på årets kollo, där barn och ledare skapade oförglömliga minnen tillsammans. Tack vare en härlig mix av aktiviteter och semesterväder blev årets sommarkollo en succé.

Det var ett glatt och energifyllt gäng av barn och ledare som tog sin an årets kollo för barn och unga med funktionsvariation under vecka 24 och 25. Kollot inleddes med en vecka vid Hults sommarhem och fortsatte sedan med en vecka på Krongårdens vandrarhem.

Under kollot fanns det en mängd olika aktiviteter som höll barnen engagerade. Pyssel och målning av t-shirtar och vattenflaskor var populära sysselsättningar. Utomhuslekar som brännboll, fotboll, krocket och till och med blindfotboll testades med entusiasm. Kollot fick också ett stort stöd från Fritidsbanken som lånade ut diverse utrustning.

Badandet var en central del av varje dag, och barnen fick även besök av Seglaresällskapet som guidade dem i att åka SUP-brädor.

 

Utrymme att växa

En av de mest minnesvärda sakerna under kollot var att se hur barnen knöt starka vänskapsband med varandra.

– Efter en lite trevande start deltog alla i aktiviteterna och hittade gemenskap och glädje. Att se barnens utveckling och hur de växte som individer var en fantastisk upplevelse för alla ledare, berättar Minna Rudnick, enhetschef på Stöd, vård och omsorgsförvaltningen.

Glass i stora lass

Medan kollot pågick i den intensiva sommarhettan blev badandet och glassätandet en självklar del av dagarna. Barnen njöt av att svalka sig i vattnet och belöna sig själva med glass som ett välkommet avbrott från solens strålar.

Värmen var inte det enda som gav en extra krydda till kolloäventyret. Samarbetet mellan olika enheter underlättade arrangemanget och skapade en positiv atmosfär. Möjligheten att låna eller byta fordon samt att parkera fordonen blev till stor hjälp.

– Det är verkligen tacksamt att få vara en del av en kommun där samarbetet mellan olika enheter fungerar så smidigt, säger Minna.

På bilden ovan syns från vänster ledarna Maria Eriksson, Lovisa Västlund, Markus Karlsson, Marie Jibbefors, Pia Holm, Martin Stålstam och Minna Rudnick.