Till innehållet

Sommarjobbsbonus för vård och omsorg

Kristinehamns kommun erbjuder en ny lönebonus för vikarier inom vård och omsorg under sommaren. Upp till 8000 kronor väntar den som jobbar under minst 8 veckor.

Rekryteringen av sommarvikarier till kommunens verksamheter inom vård och omsorg är i full gång. Under de åtta veckor som är de mest kritiska provar kommunen nu något nytt – en bonus på upp till 8000 kronor till den som vikarierar.

– Bonusen är en morot som vi hoppas ska skapa kontinuitet i våra verksamheter, säger Jenny Sundquist, verksamhetschef på Stöd, vård och omsorgsförvaltningen. Vi behöver anställa vikarier under sommaren så att vår ordinarie personal kan få sin välförtjänta semester. Vår förhoppning är att vi med bonusen ska locka fler kandidater och att vi ska få ett ökat inflöde av kvalificerade kandidater, fortsätter hon.

Upp till 8000 kronor i bonus

Bonusen ges till alla som arbetar 8 veckor sammanhängande under vecka 25–32. Summan är 4000 kr för den som arbetar centralt och 8000 kr för den som jobbar i glesbygden.

Anledningen till satsningen är att kompetensförsörjning är en av kommunens största utmaningar. Konkurrensen om vård- och omsorgspersonalen är tuff, inte bara i Kristinehamn utan i hela landet.

– Syftet med bonusen är att få en mer stabil bemanning under sommaren med fler personer som väljer att jobba fler veckor. Det ger också en bättre arbetsmiljö för medarbetare och en kvalitativ verksamhet med kontinuitet till de vi finns till för, säger Jenny Sundquist. Hon fortsätter:

– Vi söker sommarvikarier i alla åldrar. Gärna personer med erfarenhet från vård- och omsorgsarbete eller socialt arbete. Men allra mest öppna, engagerade personligheter som är villiga att lära sig ett av Kristinehamns viktigaste jobb.

Sök sommarjobb inom vård och omsorg här!