Till innehållet

Snart har Kristinehamn ett korttidsboende för personer med funktionsvariation

Idag kom slutbeskedet för Kristinehamns kommuns första korttidsboende för personer med funktionsvariation.

– Det känns så bra att snart kunna erbjuda familjer ett korttidsboende i kommunen, säger Ulrika Gullberg, verksamhetschef funktionsstöd.

Korttidsboendet riktar sig till barn och ungdomar upp till 25 års ålder med olika former av funktionsvariationer, och kommer att ha plats för sex personer åt gången. Syftet med boendet är att kunna erbjuda avlastning och miljöombyte till de som är i behov av det.

– Nu behöver vi bara inreda och starta upp verksamheten. Vi har påbörjat anställningen av personal och enhetschef och räknar med att kunna ha de första boende hos oss så snart de är på plats, säger Ulrika Gullberg.

Projektet har gått enligt plan

Frågan om att starta ett korttidsboende inom LSS har levt sedan 2020, och under våren 2022 startade ombyggnationen av dåvarande förskolan Eira.

– Allt har gått enligt plan och det känns riktigt roligt att vi är i mål med ombyggnationen. Nu väntar bara grässådd och att måla fasaden en andra gång innan vi är helt klara, det blir när vårvärmen kommer, säger Micael Johansson, projektledare på tekniska förvaltningen.