Till innehållet

Redo för nya utmaningar? Sök en yrkeshögskoleutbildning!

Nu har ansökan öppnat till våra yrkeshögskoleutbildningar. Hos oss kan du läsa till medicinsk vårdadministratör eller till lokförare – två utbildningar med goda möjligheter till jobb efter avslutade studier.

Lokförare

Vill du arbeta i en omväxlande servicebransch där du har järnvägen som kontor? Utbilda dig till lokförare! Resandet med tåg ökar hela tiden och det är idag stor brist på lokförare i Sverige. Utbildningen är framtagen i nära samverkan med näringslivet och teori varvas med praktik. Nästan hälften av utbildningen är förlagd ute på en arbetsplats, där du ges möjlighet till en första kontakt med framtida arbetsgivare.

Ansökan är öppen mellan den 15 februari - 15 april och utbildningen startar den 2 september 2024.

Ansök till lokförarutbildningen här

Läs mer om lokförarutbildningen här

Medicinsk vårdadministratör

Vill du göra skillnad inom hälso- och sjukvården utan att ha den direkt vårdande delen? Välj en meningsfull karriär som medicinsk vårdadministratör! Efter avslutade studier öppnas dörrar till spännande jobbmöjligheter på sjukhus, vårdcentraler, privata vårdgivare och företagshälsovård. Utbildningen utgår från nationella kursplaner och innehållet har utarbetats av en ledningsgrupp som består av representanter för hälso- och sjukvården inom Region Värmland och Region Örebro län. 

Ansökan är öppen mellan den 5 februari - 1 maj och utbildningen startar i augusti 2024.

Ansök till yrkeshögskolan här

Läs mer om medicinsk vårdadministratör här