Till innehållet

Nu öppnar anmälan till höstens föreningsdag

I höst är det återigen dags för en föreningsdag i Kristinehamns Arena. Redan nu öppnar anmälan för ideella föreningar och studieförbund som vill medverka.

Föreningsdagen är ett arrangemang för ideella föreningar och studieförbund i Kristinehamn och går av stapeln lördagen den 14 september.

Precis som förra året är platsen Kristinehamns Arena och dagen genomförs som en sorts mässa där föreningar får visa upp sig och sin verksamhet med exempelvis “prova på” eller andra aktiviteter. Det är gratis för föreningarna att ställa ut och även fri entré för besökarna.

– Genom föreningsdagen vill vi ge kristinehamnarna möjlighet att på ett samlat sätt ta del av föreningarnas breda utbud – men också möjliggöra för föreningarna att både träffa eventuella nya medlemmar och nätverka med varandra, säger Torunn Åstholm, utredare och föreningssamordnare i Kristinehamns kommun.

Lyckat arrangemang i repris

Vid den föreningsdag som kommunen arrangerade hösten 2023 medverkade drygt 60 ideella föreningar och uppskattningsvis 1500-2000 personer besökte arrangemanget. I den utvärdering kommunen genomförde efteråt, var 96 procent av föreningarna nöjda med föreningsdagen – och var tredje förening upplevde att dagen lett till ett ökat intresse för föreningen.

– Vi är jätteglada att föreningsdagen 2023 blev så lyckad och hoppas på lika stort intresse från föreningarna att medverka även i år, säger Torunn Åstholm. 

Ideella föreningar och studieförbund som vill medverka på årets föreningsdag kan redan nu anmäla sig via länken nedan. Anmälan är öppen fram till den 31 maj.

Här anmäler du din förening