Till innehållet

Nu kan fler åka med skolbussarna!

Idag lanseras Värmlandstrafiks smarta tjänst mixtrafik Kristinehamns kommun. Det är en tjänst som gör det möjligt att boka plats på skolbussen. Perfekt när ditt barn vill ta med sig en kompis hem från skolan eller för dig som bor längs med skolbussen färdväg.

Mixtrafik är Värmlandstrafiks tjänst som låter allmänheten boka plats på och åka med skolbussarna. Genom att öppna upp skolbussarna får fler nytta av trafiken som körs på vardagarna, varje morgon och eftermiddag.

I Kristinehamns kommun blir det möjligt att boka plats på och åka med skolbussar som går via Medhamn, Rudskoga och Ölme.

Platsen på bussen bokas kostnadsfritt via Mina sidor med hjälp av bank-id, där den som bokar kan välja mellan en rad olika stopp längs med vägen. Antalet platser på bussen och turens rutt kommer att skifta något från dag till dag, eftersom det är de skolskjutsberättigade elevernas behov som ligger i grunden.

Så här gör du för att boka en resa

  • Logga in med bank-id på bokningssidan: mixtrafik.varmlandstrafik.se
  • Välj resenär. Du kan lägga till flera resenärer som du kan boka en resa åt.
  • Sök på det närområde du vill resa i. Fyll i vilken hållplats du vill resa från och till, så ser du om det finns en ledig plats på en buss som kör denna sträckan.
  • Boka en ledig plats. Du får en bekräftelse som du visar upp för föraren i samband med resan.

Frågar och svar om tjänsten hittar du här.