Till innehållet

Låt inte betygen stå i vägen för ditt drömjobb

På Vuxenutbildningen finns många sätt att nå dit du vill i yrkeslivet. Nu är ansökan öppen för att komplettera betyg och gå utbildningar på gymnasialnivå inom industri och vård och omsorg.

Saknar du ett eller flera betyg som hindrar dig från att söka den utbildning du vill? Vill du arbeta, men har inte utbildning eller erfarenhet att falla tillbaka på?

Då är Vuxenutbildningen något för dig. Här finns flera olika vägar att nå dit du vill i yrkeslivet och alla utbildningar finns centralt i Kristinehamn.

 

Det här kan du ansöka till just nu:

Kommunal yrkesvuxenutbildning vänder sig till dig som vill ha en yrkesutbildning på gymnasial nivå. Du vill kunna börja jobba direkt efter utbildningen i ett yrke med goda framtidsutsikter. Det finns flera olika yrken som du kan läsa till inom industri och vård och omsorg.

Sista ansökningsdag är den 1 juni.

Läs mer här: Yrkesvuxenutbildning

 

Kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå vänder sig till dig som saknar eller behöver komplettera kurser från gymnasiet. Du kanske saknar ett eller flera betyg, eller har inte gått på gymnasiet alls. Här får du chansen att läsa på dina villkor. Du kan läsa ämnen eller hela studieår för att få behörighet till att läsa vidare på eftergymnasial nivå.

Sista ansökningsdag är den 1 juni.

Läs mer här: Vuxenutbildning på gymnasial nivå

 

Kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå vänder sig till dig som saknar betyg i, eller behöver komplettera ämnen från grundskolan. På Vuxenutbildningen finns pedagoger och undervisningsformer som hjälper dig att hitta de studiesätt som fungerar för just dig. Kurserna kombineras till din egen individuella studieplan utifrån dina förkunskaper och mål. Grundläggande vuxenutbildning ger dig även möjligheter till fortsatta studier på gymnasial nivå. Kurser som du kan läsa på grundläggande nivå är svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik.

Sista ansökningsdag är den 1 juni.

Läs mer här: Vuxenutbildning på grundläggande nivå