Till innehållet

Kom igång med digital teknik under Digitalidag 2023

Behöver du hjälp med teknikstrul, vill veta mer om hur kommunens trygghetslarm fungerar eller har frågor om kommunens självservice? Då är du välkommen att delta på Digitalidag, där vi vill inspirera dig till att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen.

Digitalidag är en nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Här i Kristinehamn kommer vi självklart också uppmärksamma dagen. Det gör vi genom att samla representanter från kommunen som på olika sätt arbetar med digital inkludering. På plats finns bland annat kommunens digitala lots Anders Forsberg, som arbetar med att lära ut digitala verktyg, tjänster och appar i syfte att minska det digitala utanförskapet hos äldre och människor med funktionsvariationer.

- Jag vill att så många som möjligt ska klara av att använda olika sorters digital teknik för att lösa sina vardagliga behov. Under Digitalidag har kristinehamnsborna möjlighet att träffa fler representanter från kommunen som på olika sätt arbetar med den frågan, säger Anders.

Med under dagen finns även representanter från nattpatrullen som pratar om sina trygghetslarm, biblioteket som visar upp sina digitala lösningar samt digitaliseringsavdelningen som kan svara på frågor om kommunens självservice och e-tjänster. Även SeniorNet kommer att finnas på plats.

När: fredagen den 13 oktober, drop-in mellan klockan 12–17.
Var: Hörsalen, biblioteket.

Varmt välkommen!