Till innehållet

Känner du igen porten?

I utställningen “Portar i Kristinehamn” får du en chans att lära känna vår stad lite bättre. Besök Galleri Pegasus senast 24 februari för att få se bildsköna portar som du kanske ofta går förbi, men sällan tänker på.

”Det är inte bara i Toscana man hittar vackra portar”. Så lät det inledningsvis när Kultur och mediacentrum (KMC) startade upp sitt projekt Portar i Kristinehamn. Under projektets gång har medlemmar ur KMC:s fotogrupp sökt av Kristinehamn på jakt efter vackra portar att fotografera. Resultatet blev en utställning med 16 portar som visas fram till 24 februari på Galleri Pegasus.  

Idéen är att förutom det rent estetiska, så vilar det också något hemlighetsfullt över porten. Man undrar vart den leder och vad som finns där bakom. I det här fallet vet fotograferna precis vart portarna leder — frågan är om du vet? 

Gissa portarna

Vi har alla sett portarna, och säkert gått förbi dem minst vid något tillfälle. Alla portar finns inom Kristinehamn, men alla är inte centralt belägna. I samband med utställningen utlyser KMC en tävling där du får gissa vart portarna hör hemma. Formulär för tävlingen finns att hämta i receptionen på KMC i anslutning till själva utställningen.  Priset är ett presentkort i tryckeriet på KMC.

Besöksinformation

Utställningen hänger uppe 23 januari till 24 februari.  

Besöksadress:  
Galleri Pegasus, Södra Staketgatan 10 C. 

Öppettider: 
10.00 - 17.30 måndagar och torsdagar 
10.00 - 15.30 tisdagar, onsdagar och fredagar