Till innehållet

Dags att planera sommarledigheten 2023 - Förskola

Vårterminen går fort och det är dags att börja planera för sommarveckorna. För att vi ska kunna planera vår förskoleverksamhet på bästa sätt behöver vi veta vilka dagar som ditt barn ska vara ledigt. Under veckorna 27-30 kommer verksamheten samordnas och endast vara förlagd till några av kommunens förskolor. 

Du registrerar ditt barns ledighet på ett snabbt och smidigt sätt i appen Edlevo. Vi vill att du registrerar de dagar som ni planerar att vara lediga v 25-32 senast den 14 april.

Om du inte vet vilket omsorgsbehov du har under perioden så klickar du på Bekräfta registrering.  Visar det sig att du inte har behov av omsorg ska ledigheten registreras i Edlevo schema senast 2 juni.

Observera att även om du inte planerar någon ledighet så behöver du aktivt klicka på Bekräfta registrering.

Hur gör jag?

Öppna appen Edlevo och gå till Barnschema/Lovplanering. Tryck på Lovplanering.
Tryck sedan på Sommarledighet Förskola 2024 under rubriken Pågående registreringar.

   

Markera de dagar ditt barn inte har behov av barnomsorg under lovperioden. När du registrerat alla dagar så klicka du på Bekräfta registreringen. I nästa steg får du en summering av de dagar som registrerats. Stämmer dagarna så väljer du Skicka in.

 

När lovplaneringen är inskickad och du trycker på Stäng så kommer en ruta upp där det står schema saknas. Klicka på Inte nu.  


Vi ska inte vara lediga - behöver det registreras?

Ja. Om ni inte planerar att vara lediga någon dag under lovperioden så behöver det ändå registreras och skickas in. I detta fall väljer du att bekräfta registreringen utan att välja någon ledig dag. Därefter väljer du Skicka in.

Går det att ändra de dagar jag registrerat?

En inskickad lovplanering går att ändra så länge registreringsperioden är aktiv. Du kan alltså justera din planering fram till och med 14 april.

För att ändra den inskickade lovplaneringen klicka på aktuell post under Pågående registreringar. Justera redan registrerade dagar, bekräfta och skicka in på nytt.

När kan jag börja registrera barnschema för perioden vecka 25-32?

Ni kan registrera schema för dessa veckor från och med den 13 maj. Det är viktigt att aktuellt schema registreras för hela sommarperioden.
Finns ej tider inlagda så tolkar vi det som att barnet är ledig.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".