Till innehållet

Årets medarbetare, ledare, team och bemötare 2021

Vi tycker att det är viktigt att lyfta våra medarbetare, och en del i det arbetet är att lyfta goda exempel och uppmärksamma speciellt goda insatser som görs i vår organisation. Därför har våra anställda sedan 2019 fått chans att nominera årets medarbetare, ledare, bemötare och team. 

Årets medarbetare 2021 - Karin Nyvall 

I kategorin årets medarbetare kunde våra anställda nominera en kollega som inspirerat och bidragit med en god energi på sin arbetsplats. Årets medarbetare är en glädjespridare som uppmuntrar till delaktighet och skapar en trivsam arbetsplats. Årets medarbetare är bra på att ta egna initiativ och förmedlar sin kompetens vidare till andra.

Karin jobbar som skolsköterska och fick följande vinnande nominering:

"Vår eminenta skolsköterska på Brogårdsgymnasiet har under pandemin verkligen fått dra ett stort lass. Utöver att hon alltid finns till hands för oss kollegor har hon fått hjälpa till på andra skolor med vaccinationer. Hon har alltid ett leende på läpparna trots att det kan vara tunga eller känsliga kontakter hon har med både elever och kollegor. Med Karin som arbetskamrat känner man sig alltid välkommen, sedd och uppskattad. Brogårdsgymnasiet är en varm plats med många bra medarbetare, där just Karin är en av de i navet som verkligen har hjärtat på rätt plats. Hon förtjänar verkligen att få extra uppskattning för den insats hon gör och vi hoppas att hon kommer stanna hos oss länge!"

Årets ledare 2021 – Emelie Hult Norgren

I kategorin årets ledare kunde våra anställda nominera en ledare som med sitt engagemang motiverar sina medarbetare att arbeta mot samma mål. Årets ledare är en inspiratör i sitt sätt att leda och en förebild för sina kollegor. Årets ledare är trygg, tydlig, tillgänglig och arbetar på ett flexibelt och lösningsfokuserat sätt som skapar en positiv och hälsosam arbetsmiljö.

Emelie är enhetschef för Barn och ungdomsgruppen samt familjerätten. Hon fick följande vinnande nominering: 

"Emelie är en ledare som brinner för sitt jobb, sina medarbetare och för det arbete de utför. Emelie står upp för sin arbetsgrupp och vill att alla ska trivas, kunna göra sitt bästa på jobbet och att alla medarbetare ska nå sin fulla potential. Som ledare är Emelie tydlig, omtänksam och förstående – och framför allt är hon en person som motiverar och inspirerar sina medarbetare till att göra bättre och orka med gruppens många gånger tunga jobb. Emelie hjälper arbetsgruppen att utvecklas och motiverar till att alltid vilja göra det bättre för de mest utsatta i samhället."​

Årets team 2021 – VA Team Rörnät

I kategorin årets team kunde våra anställda nominera en arbetsgrupp som genom gott samarbete och gemensam drivkraft har bidragit till goda resultat och varit delaktig i verksamhetens utveckling. Årets team har tillsammans tagit ett stort ansvar för helheten och därmed bidragit till arbetsgruppens framgång.

Årets team fick följande vinnande nominering: 

"VA Team Rörnät är ett sammansvetsat gäng som löser alla problem som kan tänkas dyka upp med stor kunskap och gott mod. Dygnet runt, året om, finns de tillgängliga för att lösa problem och laga vattenläckor så att våra kommuninvånare kan ha dricksvatten i kranen. Teamet har drivkraft att se framåt genom att använda nya arbetsmetoder och ny teknik i vardagen för att utveckla verksamheten på ett föredömligt sätt. En stor eloge till årets team!"

Årets bemötare 2021 – Carin Övringe

​Kategorin årets bemötare är den enda kategorin där även våra medborgare har haft möjlighet att skicka in nomineringar via hemsidan. I denna kategori har alla haft möjlighet att nominera en medarbetare i Kristinehamns kommun som under året varit speciellt hjälpsam och tillmötesgående. En person som har gjort skillnad i vardagen för någon och har ett gott bemötande som utmärker sig alldeles extra.

Carin arbetar som utvecklingsledare på stöd, vård och omsorgsförvaltningen. Hon fick följande vinnande nominering: 

"Carin är alltid trevlig, positiv och serviceinriktad. Hon har under många år lagt ner ett engagerande och hårt arbete för att förgylla tillvaron och minska ensamheten bland äldre i vår kommun. Carin är ”en pärla” och hennes bemötande går inte att överträffa."
 
/ SKP-pensionärerna avd. 14 och 225. SPF-pensionärerna BRO och PRO Kristinehamn, Bäckhammar och Björneborg
 
"Carin har under alla år varit ett troget bollplank. Alla samtal med henne där man vill diskutera eller lösa stora som små problem tas emot utan knorr. Hon är en inspirationskälla utan dess like, och kan konsten att peppa och stötta. Utan Carin ett samtal bort vore engagemanget i föreningslivet mycket svårare och tråkigare."

/ Värme och vila
 

Tidigare utmärkelser

Årets medarbetare 2020 - Camilla Larsson 

Camilla som jobbar som kommunikationspedagog på skolförvaltningen fick följande vinnande nominering:

"Camilla gör skillnad för barnen genom att göra undervisning tillgänglig för fler barn och bidrar till självständiga barn som rustas för att bli goda samhällsmedborgare som vuxna. Hon bygger sina antaganden på forskning och beprövad erfarenhet, men också egna erfarenheter från olika skolformer. Hon har en egen motor för utveckling, söker ny kunskaper och delar med sig och gör kollegor delaktiga. Hon har också varit ett stort stöd i att informera familjer som är flerspråkiga både om förskolans uppdrag men också om den pågående pandemin. Hon sprider sina kunskaper både genom utbildningar men också med hjälp av digital teknik till andra skolformer så att övergångarna för barn och elever ska bli så bra möjligt."

Årets ledare 2020 – Jenny Håkansson

Jenny jobbar som rektor inom förskoleområde 3. Hon fick följande vinnande nominering: 

"En ledare som alltid finns där när vi behöver henne. Jenny lyssnar alltid om någon har en fundering eller bara vill prata. Hon lyssnar och tar in åsikter från oss om vårt arbete och försöker alltid lösa små som stora önskningar och problem så gott hon kan. Hon är lösningsfokuserad och kommer alltid in med ett leende när hon gör besök i verksamheten. Hon är även mycket omtyckt hos barnen när hon kommer på besök. Jenny är en stor inspiration, inger trygghet och är alltid tillgänglig. Hon vill alltid att alla ska ha det bra och må bra på sitt arbete. Jenny är precis så som en chef ska vara för sina medarbetare."

Årets team 2020 – Arbetsmarknadsenheten (AME)

Årets team blev Arbetsmarknadsenheten som fick följande vinnande nominering: 

"Ett gäng med ett otroligt driv! Ingenting är omöjligt och "det ordnar vi" är deras motto. Likt Pippi Långstrump kastar de sig ut i det okända för att testa nya arbetssätt för att hjälpa de vi är till för. De inspirerar och stöttar varandra i arbetsgruppen och är hjälpsamma inte bara mot varandra och de vi är till för, utan samarbetar flitigt över förvaltnings-gränserna och med olika externa samarbetspartners. Med sin långa erfarenhet och kompetens löser de uppdragen, redovisar goda resultat och lyckas hålla sig inom budget år efter år. När det blåser snålt runt om och uppgivenheten är nära tar de sitt ansvar och rotar sig ännu mer och lär av andra. Ett Dream team helt enkelt!"

Årets bemötare 2020 – Anna Hägg

Anna Hägg blev årets bemötare 2020 och fick följande vinnande nominering: 

"Anna är en människa som får fram det bästa i alla hon möter. Hon ser möjligheter och inte svårigheter, och när man jobbar med äldre och sköra människor så är det just sånt som gör att det där lilla extra orkas med. Radion skruvas upp och det bjuds upp till dans, bollar trollas fram och de äldre får sparka fotboll i korridorerna när vi andra hejar på. Fiaspelet dammas av och det sista man gör för kvällen är ett parti med de äldre oavsett vad klockan är. För sån är hon, en engagerad och omtänksam människa som får alla runtomkring sig att känna glädje och energi."

Årets medarbetare 2019 – Anna Roos

Anna som jobbar som miljö- och hälsoskyddsinspektör på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen fick följande vinnande nominering:

Anna är alltid positiv och försöker att se möjligheter, även i svåra situationer. Hon stöttar sina kollegor och en väldigt bra lagspelare som vill gruppens bästa. Hon är väldigt trevlig, kompetent och kunnig inom sitt område och arbetar med ett brinnande intresse för att göra livsmedels-Sverige lite säkrare!

Årets ledare 2019 – Maud Ståhl

Maud som jobbar som enhetschef för distrikt- och sjuksköterskorna på Lyran. Hon fick följande vinnande nominering: 

Med sitt medmänskliga sätt ser hon alla sina anställda, ingen bortglömd, någonsin. Med sitt varma sätt känner man sig omhändertagen. Med sitt kunnande känner man sig trygg. Hennes ledarskap är tydligt och målinriktat, klara direktiv. Hon ser det långsiktiga, det som fungerar för alla parter. Ingen fundering är dum, dörren står alltid öppen. Problem är till för att lösas.

Årets team 2019 – City Norra hemtjänstgrupp

Årets team blev City Norra hemtjänstgrupp som fick följande vinnande nominering: 

Med hög kompetens och stort engagemang ger de våra kunder möjlighet till en bra vardag. Medarbetarnas förmåga att se, och stötta varandra som kollegor ska särskilt lyftas. När någon är svagare, drar en annan. Det är laget före jaget men alla kollegor uppmärksammas. Vikarier värderas högt och välkomnas in i gemenskapen. Alla vet att detta gör att arbetet flyter på bättre för både medarbetare och kund då. Man är stolt över att få vara med.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".