Till innehållet

Volontärverksamhet LivÅLust

Volontärverksamheten LivÅLust i Kristinehamns kommun är en kontaktpunkt mellan människor som vill göra en frivillig insats och de som önskar ta del av en. Volontärerna arbetar i första hand med uppdrag som vänder sig till äldre som önskar en social kontakt. Vi vill också underlätta för organisationer, grupper och enskilda som vill göra en insats inom området.

LivÅLust är ett komplement till den offentliga och privata sektorn. Volontärverksamheten är ett samarbete mellan enskilda, studieförbund och Kristinehamns kommun.

Vill du ha en volontärinsats?

Du kan ta del av volontärverksamheten på olika sätt. Vi har mötesplatser som erbjuder spännande och kul innehåll, där du även får träffa andra seniorer. Eller kanske vill du ha besök i ditt hem av en volontär för en pratstund eller promenad. För mer information om hur man får en volontärinsats går det bra att kontakta volontärverksamheten. Kontaktuppgifter hittar du nedan.

Att engagera sig som volontär

Det här är Marianne, Ann-Marie, Laila, Carina och Inger, fem vänner som hållit ihop sedan mitten på 70- talet. Vänskapen började när de alla var aktiva inom Friluftsfrämjandet. Där blev det olika uppdrag som Mullefröknar, styrelseposter och inte minst som stugvärdar i Sättrastugan. Vi som vuxit upp i Kristinehamn kommer ihåg snörika vintrar då man åkte skidor i välpreparerade spår och pulka i Sättrabackarna. Och kanske åt vi också en av alla de våfflor som vännerna gräddade inne i stugan.

Det var inte bara mellan dessa härliga kvinnor som vänskap uppstod. Även deras män var engagerade i Friluftsfrämjandet och har sedan dess varit en naturlig del i många av de kul saker som gänget gjort tillsammans. Sparesor till Pernu är bara ett exempel.

När man trivs gott tillsamman så vill man såklart träffas så ofta som möjligt, därför startade vännerna upp en syjunta på 80-talet. Skapa och prata har de tillsammans med ytterligare ett par vänner fortsatt att göra ända fram i nutid. Självklart med ett avbrott orsakat av ett envist virus benämnt Covid-19. Men de ser fram emot att ta upp sina träffar så snart möjlighet finns.

2004 bestämde sig Laila för att delta på en volontärutbildning och ingen blir väl förvånad när vi skriver att alla vännerna därefter gått utbildningen och sedan flera år är aktiva volontärer inom LivÅLust volontärverksamhet. Vännerna bildar ett härligt och positivt gäng som förgyller många seniorers vardag genom att vara med och leda sittgympa, promenader, tipspromenader, korsord och måndagsfika. De har såklart själva valt de aktiviteter de vill vara med och leda som volontärer och hur ofta de kan och vill göra det, för så funkar vår volontärverksamhet. Och nu när den legat nere på grund av Covid-19 så är de mycket efterlängtade av de seniorer som brukar delta i alla de aktiviteter som brukar erbjudas.

Har du också vänner som du skulle vilja börja volontära tillsammans med? Eller vill du ingå i en verksamhet där du både får möjlighet att dela med dig av din tid och engagemang och träffa nya vänner? Då är du varmt välkommen till LivÅLust volontärverksamhet. Slå mig en signal så får du mer information om verksamheten och alla de möjligheter det finns att vara volontär.

Du når mig på tfn 0550-885 79 eller på carin.ovringe@kristinehamn.se

 

Vill du göra en volontärinsats?

Ansök om att bli volontär här!

Kontaktuppgifter

Carin Övringe - utvecklingsledare socialförvaltningen
carin.ovringe@kristinehamn.se

0550-885 79

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".