Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Skapande verkstad

Färger och penslar

Allt kan hända om du låter fantasin flöda fritt! Låt dig inspireras av konsten i utställningarna och skapa något eget i museets skaparverkstad Konstasken. Vår skaparverkstad vänder sig till alla som tycker om att skapa eller kanske bara vill testa på olika material. Konstasken har samma öppettider som museet och det är alltid gratis att skapa.

I Konstasken arrangerar vi även skapande verksamhet för både barn, unga och vuxna. Varje torsdag under våren och fram till sommarlovet dukar vi upp något nytt pyssel i vår skaparverkstad, Konstasken.

Sommarlov på Konstmuseet
Tisdag 23 juni – söndag 16 augusti

Kom och pyssla i vår skaparverkstad, Konstasken är öppen samma tider som museet. Fina sommardagar flyttar vi ut vår verkstad till grönområdet vid Vänern. Varje vecka bjuder vi på ett nytt pysseltips. Allt är gratis och du får gärna ta med dina alster hem. Här kan du måla och skapa fritt. Välkommen!

 

Pysseltorsdagar i Konstasken hösten 2020 Kristinehamns konstmuseum 11.00 - 20.00

Torsdag 20 augusti
Vive la France. Vi pysslar i Konstasken (eller målar med staffli utomhus om vädret tillåter) på temat Frankrike.

Torsdag 27 augusti
Vad händer om man målar till musik? Vi lyssnar på Igor Stravinsky, Jean Sibelius och Carl Nielsen och skapar utifrån vad vi hör.

Torsdag 3 september
Tema under ytan. Vi inspireras av Bengts måleri och skapar verk med hjälp av gummiskrapor.

Torsdag 10 september
Välj ut en fransk konstnär och ett verk som han/hon har gjort. Gör sedan en parafras på detta. En parafras är en sorts "härmning" av ett konstverk; en bild, en text, ett musikstycke eller en film. Man gör om konstverket på sitt eget sätt, inte exakt som förebilden (då är det ett plagiat eller en förfalskning som man har gjort). Vill man sedan sätta upp både originalet och sin parafras i Konstasken blir det till en fin utställning.

Torsdag 17 september
Skapa din egen figur - kanske en superhjälte, eller ett djur i ”magisk lera”. Med gult, rött, blått och vitt kan man trolla fram alla tänkbara färgnyanser. Om du vill, så kan du sätta den i en tavla.

Torsdag 24 september
Höststädning på gång? Så mycket roligare blir det med egna designade torktrasor. Idag trycker vi med textilfärg på disktrasor. Vilket motiv gillar du: dödskalle, blomma eller kanske elefanter?

Torsdag 1 oktober
Vi skapar konst med digitala bilder. Fotografering med mobilkamera på Mariebergsområdet. Dessa skriver vi ut och jobbar vidare med. Vill du kanske färglägga det hela så går det bra - färg står vi för.    

Torsdag 8 oktober
Idag skapar vi konst i form av kollage (av franska collage som betyder uppklistring). Vi klipper, river, stansar ut ur tidningar och skapar ett verk. Om man vill, kan man sedan prova att måla av sitt collage.

Torsdag 15 oktober
Pyssel i form av pussel. Du väljer motivet, vi står för pusslet. Pennor, färg och penslar finns i verkstan.

Torsdag 22 oktober
Vi skapar dekorativa mobiler i 3D. Cirkel, triangel, hjärta eller kvadrat? Vilken är din favoritform?

Höstlov vecka 44. 26 oktober - 1 november
Halloweentema i Konstasken

Textiltryck - mönster och måleri med Hilma Nordén
Onsdag 28 oktober - torsdag 29 oktober 10.00-15.00
Öppet i Konstasken efter kl. 15.00

Torsdag 5 november
Vi skapar roliga filtdjur med monstertema. Vi syr och dekorerar så de blir ruskigt fina!

Torsdag 12 november
Grafiska mönster står idag på tapeten. Vi kikar på utställningen Katja av Sweden, därefter går vi upp till Konstasken och målar grafiskt för glatta livet. Färggrant eller svartvitt, det bestämmer du. 

Torsdag 19 november
Ta med dig en vit t-shirt eller ett vitt örngott som går att avvara, alternativt en bit vitt bomullstyg. Vi stämplar och målar med textilfärg och du får med dig ett eget användbart konstverk hem!

Torsdag 26 november
Collage med textil. Vi går ”all in” på färg och form. Vi klipper, klistrar, målar och skapar med återvunnet tyg.

Tisdag 1 december-10 januari
Julpyssel i Konstasken - tomtar, smällkarameller, renar och snögubbar… Ett juligt smörgåsbord av pyssel står uppdukat för dig och din familj. 

Torsdag 3 december
Produktion av egna julkort. I Konstasken finns kartong, paljetter, garn, glitter och mer därtill – allt för att du ska kunna göra ditt finaste juligaste kort.

Torsdag 10 december
Änglar finns dem? Ja, i Konstasken i alla fall. Idag skapas det Regnbågsänglar, glasspinnesänglar, metalltrådsänglar och änglar av tårtpapper. 

Torsdag 17 december
- Hoo, Hoo en vecka to go, sen kommer tomten. I Konstasken är det tomteverkstad. Här producerar vi tomtar i alla former och tänkbara material.

Jullov på Konstmuseet
Fredag 18 december – söndag 10 januari 2021 Kom och pyssla i vår skaparverkstad, Konstasken är öppen samma tider som museet. Allt är gratis och du får gärna ta med dina alster hem. Här kan du måla och skapa fritt. Välkommen!

Kontaktuppgifter

Reception och butik
infokonstmuseum@kristinehamn.se

0550-88 200

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".