Till innehållet

Student och nyfiken

På Kristinehamn Innovation Park har du möjlighet att komma i kontakt med företag att göra ditt examensarbete hos. Här kan du även ansöka om sommarjobb som sommarentreprenör. Och vi samarbetar med Ung Företagsamhet för att stödja UF-företagen som startas i Kristinehamn. Allt för att främja entreprenörskap och innovation.

Är du gymnasieelev eller universitetsstudent och letar efter spännande och meningsfulla projekt för ditt examensarbeten? Kristinehamns Innovation Park ger dig chansen att komma i kontakt med företag där du kan göra ditt examensarbete.

Finns företaget för ditt examensarbete här?

Kristinehamn Innovation Park är en plats där företag i tidiga skeden av sin utveckling ibland söker hjälp med olika typer av utmaningar och frågor. Det kan handla om allt från marknadsundersökningar och affärsplaner till produktutveckling, konstruktion, beräkningar, programmering och digitala strategier. 

Genom att samarbeta med oss kan du få chansen att applicera dina kunskaper i praktiken samtidigt som du hjälper till att driva verkliga affärsprojekt framåt. Du kommer att arbeta nära företagare och experter inom olika branscher, vilket ger dig en värdefull inblick i näringslivet och möjligheten att skapa värdefulla kontakter för framtiden. 

Vårt mål är att ge dig en meningsfull och lärorik erfarenhet samtidigt som du bidrar till att stödja lokala företag i deras tillväxtresa. Kontakta oss gärna för att höra mer om aktuella projekt och hur du kan vara med och göra skillnad genom ditt examensarbete på Kristinehamns Innovation Park. 

Vi samarbetar med Ung Företagsamhet för att stödja UF-företagen som startas i Kristinehamn - allt för att främja entreprenörskap och innovation. Att driva ett UF-företag är att öva på entreprenörskap. En entreprenör kan sägas vara en person som går från ord till handling och skapar något som kan bli till nytta och hjälper andra. 

Rådgivning och stöd till UF-företag

Torsdagar mellan klockan 08.30-09.50 har Närsam en stående tid för rådgivning åt dig som är UF-företagare. Du är självklart välkommen andra tider också men då kan vi vara upptagna med annat.

Det är mycket som ska hinnas med under ett UF-år. Bara för att komma igång behöver ett team bildas, UF-företaget ska registreras, en affärsidé ska tas fram, affärsplan ska upprättas.

Därefter behöver UF-företaget fundera på marknadsundersökning, mål, eventuella inköp och/eller produktion, försäljning och mycket mer.

Andra obligatoriska moment som UF-företaget ska hantera under året är att upprätta en årsredovisning, genomföra en bolagsstämma samt avveckla företaget.

Det är många moment och det är svårt att vara expert på allt som elev i ett UF-företag. Vänd  dig till oss på Närsam för att få tips eller hjälp med dina funderingar om ditt företagande.

Sommarjobbet där du får möjlighet att driva eget företag! Går du i årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet och är folkbokförd i Kristinehamns kommun så har du möjlighet att söka.

Ansök om att bli sommarentreprenör

Du söker till sommarentreprenörer genom att mejla till fredrik.mogren@narsam.se

I mejlet behöver du ange:

  • Namn.
  • Adress.
  • Kontaktuppgifter (telefon och mejladress).
  • En kort beskrivning av dig själv.
  • Varför söker du jobbet som sommarentreprenör?
  • Har du en idé redan nu vill vi gärna att du presenterar den i mejlet.

 

Så här fungerar det att vara sommarentreprenör

Sommarentreprenörer startar måndagen efter skolavslutningen och pågår under de tre följande veckorna (vanligtvis vecka 24, 25 och 26). Under perioden får du handledning och hjälp av Ung Företagsamhet Värmland att spåna idéer och komma igång med din verksamhet.

Som Sommarentreprenör får du ett startkapital samt en lön. Målet är att du ska komma på en idé som du kan tjäna pengar på, all vinst som din idé genererar blir ett tillägg till din lön. Du har självklart möjlighet att fortsätta driva ditt företag resten av sommarlovet. Vill du driva företaget tillsammans med en kompis måste den personen också söka och bli antagen till Sommarentreprenörer.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".