Till innehållet

Företags- och evenemangslots

För att förenkla för dig som företagare eller arrangör erbjuder Kristinehamns kommun en företags- och evenemangslots. Du får hjälp med ditt ärende på en gång och slipper kontakta flera olika förvaltningar på egen hand. Lotsen kan på så sätt hjälpa dig med frågor som utbyggnad, etablering, miljöärenden, tillstånd och liknande.

Lotsen är en funktion som samordas av Närsam. Det är alltså inte en person utan en tjänst som samlar flera kompetenser i kommunen för att hjälpa dig med ditt ärende.

Enkelt att boka

Varannan fredag finns det två bokningsbara tider där du kan få träffa representanter från berörda förvaltningar. Ofta får du svar på alla dina frågor vid ett och samma tillfälle.

Tider hos företags- och evenemangslotsen erbjuds under v4 - v24 samt v34 - v50. Är du i behov av en tid övriga veckor är du välkommen att kontakta någon av kontaktpersonerna nedan. 

Boka tid hos företags- och evenemangslotsen

I samband med att du bokar tid behöver du lämna olika uppgifter så att företags- och evenemangslotsen kan bjuda in rätt mötesdeltagare, och se vilka handlingar som ska förberedas inför mötet. Är det endast en förvaltning som berörs förmedlar vi istället en direktkontakt med en tjänsteman.

Besökadress

Närsams lokaler, Norra Staketgatan 4, 681 31 Kristinehamn.

Mötet med lotsen sker antingen på plats i Närsams lokaler på Kristinehamn Innovation Park eller i ett digitalt möte.

Vilka får du träffa?

I företags- och evenemangslotsens team ingår representer från kommunen som jobbar med:

  • Hälsoskydd
  • Bygglov
  • Alkohol och tobak
  • Näringslivsutveckling
  • Etablering och finansiering
  • Markupplåtelse
  • Besöksnäring och evenemang
  • Brandskydd och brandfarlig vara
  • Livsmedel
  • VA och renhållning.

Vid behov kan representater från andra områden delta.

Vanliga frågor

Bär du på en idé du vill utveckla eller funderar du på att starta eller etablera företag i Kristinehamn? Vi hjälper dig gärna! Läs mer här

Kristinehamn ligger strategiskt rätt, mitt i navet mellan Stockholm-Oslo med goda väg-, tåg- och båtförbindelser som skapar förutsättningar till framgångsrika handelsförbindelser med omvärlden. Vi välkomnar företag som vill etablera sin verksamhet här. På ett flertal platser i kommunen finns det möjlighet att köpa eller arrendera mark för handel, industri, kontor eller annan verksamhet. Närsam kan även hjälpa dig som företagare att byta eller hitta nya verksamhetslokaler. Läs mer här.

Tillståndsguiden ger dig som företagare en enkelt överblick över vilka tillstånd du kan behöva söka i just din branch. Lär mer här

Näringslivsutvecklare

0550-858 67

Näringslivsutvecklare

0550-858 68

Näringslivsstrateg inriktning turism och besöksnäring

0550 - 86945

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".