Till innehållet

Stipendiat 2024 - Ruben Risholm

Kristinehamns konstmuseums stipendium 2023

Stipendiet, som är instiftat av Kristinehamns konstmuseum och Vänföreningen Kristinehamns Konstmuseum, vänder sig främst till den som nyligen avslutat sina konststudier eller på annat sätt nyligen påbörjat sin konstnärsbana. Sökanden ska ha anknytning till Värmland genom att antingen vara bosatt, eller född och uppvuxen i Värmland. Stipendiesumman omfattar 15 000 kronor.

2024-års stipendiat är Ruben Risholm

Stipendiat 2024.jpg

Kristinehamns konstmuseum och Vänförening delar årligen ut ett stipendium till konstnärer med värmländska rötter. Nu kan vi med glädje meddela att stipendiet 2024 går till Ruben Risholm.

- Det finns en spänning i att ställa ut Ruben Risholms respektingivande träskulpturer parallellt med Scandinavian Designs mindre, mer vardagliga föremål, säger intendenterna Lena Örtlund och Michael Walter.

Utdrag ur juryns motivering:
"Ditt material är i första hand trä, skulpturer och reliefer, och då utgår du från hela trädstammar av olika slag skriver du. Själva materialets historia tar du med in i arbetet och det kan både styra och begränsa processen. Keramik och teckning hör också till dina redskap i ditt konstnärliga berättande och tillsammans med trä ger de olika ingångar i ditt arbete."

Utdelning av stipendiet sker 10 februari kl. 13.00 i samband med invigningen av vårutställningen Scandinavian Design of Everyday Life.

Kontaktuppgifter

Lena Örtlund - intendent
Lena.ortlund@kristinehamn.se

0550-883 53

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".