Till innehållet

Stina Wollter - En slags rörelse

Stina Wollter/ Foto: Anna-Lena Ahlström
Stina Wollter/ Foto: Anna-Lena Ahlström

I utställningen En slags rörelse visar Kristinehamns konstmuseum ett urval av Stina Wollters konst i form av måleri, foto och skulptur. Kroppen och rörelsen, den metaforiska, symboliska såväl som fysiska står i fokus när Stina Wollter gästar Kristinehamns konstmuseum. 

"Det finns så många rörelser. Våra egna fysiska så väl som symboliska, metaforiska och sådana utanför oss som (be)rör oss, som vi blir en del av, av nödvändighet, av längtan. Och annat. Jag blir rörd, jag rör, jag rör om. När jag skapar rörelse genom att lyfta och rota i olika sorters sunkighet blir det ändå lite cirkulation och det känns skönt även om det kan vara obehagligt. Men att öppna fönster och vädra är också en rörelse. Mina tankar kan röra sig så långt som min tankes horisont når och sträcker sig. Mina tankar är i rörelse. Horisonten förändras. Jag måste bara fortsätta titta. 

Jag kan gräva och röra mig i de egna släktleden, genom tidslager, få syn på nytt och gammalt, jag gräver i det stora allmängiltiga materialet, jag är i rörelse när jag skapar och en del av en rörelse därmed. In mot kroppen, in i olika rum och ut mot världen. Till dig?"
- Stina Wollter

Utställningen pågår 11 december - 27 februari.

Finissage med Stina Wollter

Konstmuseets ordinarie öppettider

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".