Till innehållet

Katja of Sweden kommer tillbaka till konstmuseet 2022

Katja Geiger, Katja of Sweden, omgiven av två av sina modeller i Paris. Foto: Björn Larsson Ask/Bonnierarkivet.

Katja Geiger, Katja of Sweden, omgiven av två av sina modeller i Paris. Foto: Björn Larsson Ask/Bonnierarkivet.

Katja of Sweden kommer tillbaka till Kristinehamns konstmuseum sommaren 2022

Den 24 oktober öppnade utställningen Katja of Sweden, producerad av Kulturen i Lund, på Kristinehamns konstmuseum. Intresset från besökarna var stort och vi såg en succéutställning framför oss. Sedan blev smittspridningen av Covid-19 värre och museet stängde den 13 november, tre veckor efter öppning. Vi har under tiden fått förfrågningar om när utställningen kan upplevas igen och när vi kommer att öppna. Tyvärr så fick vi inte möjlighet att göra det.

Nu kan vi dock meddela att utställningen kommer tillbaka till oss sommaren 2022.

– Det är otroligt glädjande att utställningen Katja of Sweden kommer tillbaka till Kristinehamns konstmuseum. Eftersom vi fick stänga så tidigt i utställningsperioden känns det fantastiskt att vi får möjlighet att visa utställningen under sommaren 2022 istället, säger Lena Örtlund, intendent på Kristinehamns konstmuseum.

Utställningen har en planerad Sverigeturné under 2021 för att sedan avsluta turnén på Kristinehamns konstmuseum sommaren 2022 innan den åter ska förvaras i sitt magasin hos Kulturen i Lund.

– Att vi får utställningen åter till oss är en stor bonus och vi är väldigt tacksamma över att vi kunnat lösa det tillsammans med Kulturen i Lund. Det känns otroligt roligt att kunna säga till de som missade den att nu får de en chans till! säger Lena Örtlund.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".