Till innehållet

Undersköterskorna Catarina och Elisabeth

Catarina och Elisabeth jobbar som undersköterskor i hemtjänsten i Kristinehamn. Här kan du läsa om vad de tycker om att jobba inom vård och omsorg. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för er?

– Dagarna är varierande, men i stora drag ser det ut så här: vi lagar frukost och hjälper brukarna med personlig omsorg och hygien. Vi går på promenader, har social samvaro och hjälper till med städ och tvätt. I vårt jobb ingår även läkemedelstilldelning och sårvård. Vi kan även arbeta med brukare i livets slutskede som får hjälp med avlastning i hemmet.

Vad är det bästa med ert arbete?

– Det bästa med vårt jobb är att få hjälpa våra brukare i deras vardag och se att de har det bra. Det är ett väldigt självständigt jobb, samtidigt som vi är ett riktigt härligt gäng som jobbar i vår grupp och vi har kul ihop.

Vilka lärdomar och erfarenheter har ert arbete gett er?

–  Man har fått väldigt god erfarenhet av alla typer av människor. Man har fått en yrkesstolthet och har blivit en väldigt bra skådespelare eftersom man får anpassa sig efter varje brukare.

Vad är era tips till andra som funderar på att jobba inom vård och omsorg?

–  Vårt främsta tips är att om man ska jobba inom vård och omsorg måste man tycka om att jobba med människor och vara empatisk och kunna lyssna.

Beskriv ert arbete med tre ord

–  Vi skulle beskriva vårt jobb som fritt, tacksamt och roligt.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".