Till innehållet

Boendestödjaren Sanna

Sanna jobbar som boendestödjare på Tullporten i Kristinehamn. Här kan du läsa om vad hon tycker om att jobba inom vård och omsorg. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– En vanlig arbetsdag för mig handlar framför alt om att stötta människor i sin vardag. Allt ifrån att se till så personen är redo inför sitt jobb/sysselsättning, stötta vid måltider, hemmet, hälsan, aktiviteter, mänskliga relationer eller andra situationer i livet. En stor del av arbetet är att bidra med trygghet. 

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Det bästa med mitt jobb är att jag få vara med och öka människors självständighet och självkänsla.
Det bidrar med mycket glädje att få se en person utvecklas och göra saker som den kanske aldrig trodde den kunde tidigare. Jag är helt övertygad om att jag kommer bära med mig dom positiva minnena resten av livet.

Vilka lärdomar och erfarenheter har ditt arbete gett dig?

– Jag har lärt mig väldigt mycket utav mitt arbete, allt ifrån matlagningstips, husmorsknep, samhällsviktig information, ökad socialkompetens och problemlösning. Det jag framför allt har fått se är att så länge en person vill något tillräckligt mycket, så kan man trots annorlunda grund förutsättningar, lyckas med sina mål. Det tycker jag är väldigt inspirerande, och något som gett även mig mycket motivation till mina drömmar och mål i livet.

Vad är ditt tips till andra som funderar på att jobba inom vård och omsorg?

– Våga testa! Om man känner att detta yrke är något som skulle passa en bra, så tycker jag verkligen att man ska ge det en chans. Det finns mycket fördomar och okunskap gällande hur det är att jobba inom funktionsstöd, vilket är synd. Det är ett yrke där man får göra allt möjligt och det finns stor möjlighet för dig som personal att utvecklas och lära dig nya saker. Jag lär mig nya saker hela tiden, trots att jag jobbat inom funktionsstöd i 3 år. Man blir aldrig fullärd, vilket är väldigt motiverande. 

Beskriv ditt arbete med tre ord

– Lärorikt, glädje och kreativt. 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".